Οι Γυναίκες στις ΒιοΕπιστήμες - Διαδικτυακό Φόρουμ της ΕΕΒΜΒ - 23 Φεβρουαρίου 4 μμ

Διαδικτυακό φόρουμ

Οι Γυναίκες στις ΒιοΕπιστήμες

23 Φεβρουαρίου 2022, 4 μμ (3 pm CET) 

Η Ελληνική Εταιρεία Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας (EEBMB) τιμώντας τη διεθνή ημέρα αφιερωμένη στις «Γυναίκες και τα κορίτσια στην επιστήμη» διοργανώνει το διαδικτυακό φόρουμ οι «Γυναίκες στις ΒιοΕπιστήμες» με στόχο να συμβάλει στις προσπάθειες για τη γεφύρωση του χάσματος των φύλων στην επιστήμη. 

Το φόρουμ θα τιμήσουν με την παρουσία τους γυναίκες επιστήμονες καταξιωμένες στο χώρο των βιοεπιστημών (Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Ινστιτούτα, Βιομηχανία, Επιστημονικές Εκδόσεις, κά). Θα παρουσιάσουν την εμπειρία τους, τις ευκαιρίες και δυσκολίες που αντιμετώπισαν στη διαδρομή τους, πώς τις αντιμετώπισαν, αλλά και τις προτάσεις τους για τη βελτιστοποίηση των πρακτικών και πολιτικών στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των έμφυλων φραγμών. 

Ο στόχος του διαδικτυακού φόρουμ είναι να προσφέρει ένα βήμα γόνιμου διαλόγου για τη βαθύτερη κατανόηση και ευαισθητοποίηση στο θέμα της ισότητας των φύλων και να συμβάλει στην πλήρη και ισότιμη πρόσβαση των γυναικών και κοριτσιών στην επιστήμη. 

Εισηγήτριες:

  •    Taina PihlajaniemiProfessor, Vice Rector (President) Research, University of Oulu, Finland
  •    Antonella ForlinoProfessor, Prorector for Internationalization, President of the Center for Global Strategic Engagement, University of Pavia, Italy
  •    Irit SagiProfessorVice President for Innovation & Technology Transfer, Weizmann Institute of Science, Rehovot, Israel 
  •    Valia KalaitziAssist. / Adj. Prof & D&I expert, EDLAB, Maastricht University (NL); Department of Global Health, Richard M. Fairbanks School of Public HealthIndiana University (USA); iDI-NAV Center (CH)
  •    Mary PurtonPublisher, FEBS Press, Federation of European Biochemical Societies, UK
  •    Mariza KoukounariQuality Assurance Programs Head, Pharma Product Development Quality Department, Roche, UK
  •    Olga KousidouMedical Governance & Excellence Lead at Novartis, Athens, Greece
  •    Maria Krevvata, Senior Scientist, Johnson & Johnson, Philadelphia, USA 

Συντονιστές:

  •    Νίκος Καραμάνος, Καθηγητής Βιοχημείας, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πρόεδρος ΕΕΒΜΒ 
  •    Βασιλική ΚωστούρουΕρευνήτρια, EKEBE "Αλέξανδρος Φλέμιγκ", Μέλος του ΔΣ της ΕΕΒΜΒ
  •    Ρωξάνη Τέντα, Αναπλ. Καθηγήτρια Φυσιολογίας του Ανθρώπου, Σχολή Επιστημών Υγείας και Αγωγής, Xαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Μέλος της επιτροπής Women in Science της ΕΕΒΜΒ

Το διαδικτυακό φόρουμ είναι ανοιχτό σε όλες και όλους όσοι ενδιαφέρονται για έναν γόνιμο και ουσιαστικό διάλογο για την ισότητα των φύλων στην Επιστήμη και, ειδικότερα, στις Βιοεπιστήμες. Για την παρακολούθηση, παρακαλείσθε να εγγραφείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://upatras-gr.zoom.us/webinar/register/WN_P3ql2LqAQ_OYVoYhOwFG4Q. Η επιβεβαίωση της εγγραφής και οι πληροφορίες σύνδεσης θα αποσταλούν με e-mail.

____________________

Nikos Karamanos, PhD, ERT
Professor of Biochemistry, eΑυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Board Member: ISMB (vice-president)  I HSBMB (president)

Series editor: Biology of ECM
Book editor: ECM Pathobiology & Signaling 
Editor: FEBS J
Associate Editor: Cellular & Molecular Oncology (Frontiers) I Cancers
Profiles:  Dept website I Google Scholar I ResearchGate I Orcid I   

Representative Conferences: MBE2016 I Febs-mpst2022 I 

Latest announces - Πρόσφατες ανακοινώσεις

Must read - Πρέπει να διαβάσω

Επικοινωνία

Τμήμα Χημείας
Πανεπιστήμιο Πατρών
Πανεπιστημιούπολη
Ρίο Αχαΐας
26504 Ελλάδα
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλέφωνο: (+302610) 996202 & 996205 (προπτυχιακά), 996203 & 996204 (μεταπτυχιακά)

Λίστες ανακοινώσεων

Οι παρακάτω λίστες ανακοινώσεων είναι διαθέσιμες για το Τμήμα Χημείας.

Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ)

Για εγγραφή στη λίστα στείλτε email στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για διαγραφή από τη λίστα στείλτε email στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (ΛΙΣΤΑ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ ΤΜΗΜΑΤΟΣ)...