Το ΑΘΕ 10 βρίσκεται στην ανατολική είσοδο του ισογείου του Βορείου Κτηρίου Χημείας. Για το ΑΘΕ 10 ισχύει ο ακόλουθος κανονισμός:
 
ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟΥ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ 10 (ΑΘΕ10)

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών στην υπ’ αριθ. 5/08 Συνεδρίασή του της 29ης Σεπτεμβρίου 2008, καταρτίζει τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας του Αμφιθεάτρου Θετικών Επιστημών ΑΘΕ10 ως ακολούθως:
 

Στο Ισόγειο του Βορείου κτιρίου του Τμήματος Χημείας υπάρχει Αίθουσα Πολυμέσων. Είναι εξοπλισμένη με 13 PC και ένα σταθμό εργασίας IBM RISC 6000. Η αίθουσα χρησιμοποιείται για Σεμινάρια και Ειδικά Μαθήματα. Στην διάθεση των χρηστών υπάρχει πληθώρα λογισμικών.

Στον 1ο όροφο του Βορείου κτιρίου του Τμήματος Χημείας υπάρχει η νέα Αίθουσα Πολυμέσων δυναμικότητας 30 PC και η οποία δημιουργήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ «Αναβάθμιση Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Τμήματος Χημείας».

Το Τμήμα Χημείας διαθέτει μία αίθουσα σεμιναρίων 50 ατόμων πλήρως εξοπλισμένη με οπτικοακουστικά μέσα η οποία βρίσκεται στο ισόγειο του βορείου κτιρίου Χημείας.

Η Βιβλιοθήκη του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών στεγάζεται στο ισόγειο του Βόρειου κτιρίου του Τμήματος και καλύπτει έκταση 500 περίπου τετραγωνικών μέτρων.

Υπεύθυνη Υπάλληλος Βιβλιοθήκης: Άννα Μαλλιώρη.

Ωράριο Λειτουργίας
Δευτέρα-Παρασκευή: 8.00 π.μ. - 2.30 μ.μ. Η Βιβλιοθήκη παραμένει κλειστή κατά τις επίσημες αργίες, ενώ για το καλοκαιρινό ωράριο γίνεται σχετική ενημέρωση.

Δανεισμός
Δικαίωμα δανεισμού έχουν όλοι οι φοιτητές, το επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό του Τμήματος καθώς και οι εργαζόμενοι και ερευνητές της Πανεπιστημιακής κοινότητας. Τα βιβλία δανείζονται για διάστημα 10 ημερών με δικαίωμα ανανέωσης. Δεν δανείζονται πληροφοριακά βοηθήματα όπως λεξικά, εγκυκλοπαίδειες κλπ.

Ως νεοσύστατη βιβλιοθήκη περιλαμβάνει μια συλλογή 3.200 περίπου βιβλίων, που αναφέρονται κυρίως στις επιστήμες: Χημεία, Φυσική, Βιοχημεία, Χημική Τεχνολογία, Τεχνολογία Τροφίμων, Αστρονομία, Μαθηματικά. Περιέχει πλούσια συλλογή διδακτορικών διατριβών από το 1964 έως σήμερα και διπλωματικών εργασιών (από το 1997). Τα τελευταία χρόνια η βιβλιοθήκη έχει εμπλουτιστεί και με τις διατριβές μεταπτυχιακών ειδικεύσεων των μεταπτυχιακών προγραμμάτων, του Τμήματος Χημείας. Στη διάθεση των χρηστών βρίσκονται επίσης λεξικά, εγκυκλοπαίδειες, handbooks, και άλλα πληροφοριακά εγχειρίδια. Το υλικό της βιβλιοθήκης είναι ταξιθετημένο και ταξινομημένο σύμφωνα με το δεκαδικό σύστημα ταξινόμησης Dewey. Στη συλλογή περιλαμβάνονται 28 τίτλοι περιοδικών παλαιών συνδρομών που δεν έχουν ανανεωθεί.

Το αναγνωστήριο της βιβλιοθήκης έχει χωρητικότητα 30 ατόμων και 8 θέσεις εργασίας σε Η/Υ που διατίθενται για ελεύθερη χρήση από τους φοιτητές. Στη διάθεσή τους βρίσκεται φωτοτυπικό μηχάνημα. Απαγορεύεται η φωτοτύπηση υλικού που δεν ανήκει στη συλλογή της βιβλιοθήκης.

Βασικός εξοπλισμός του Τομέα Οργανικής Χημείας, Βιοχημείας και Φυσικών Προϊόντων

. Αναλυτής αμινοξέων (Beckman)
. Μικροφυγόκεντροι (Sigma, Eppendorf)
. Συστήματα HPLC (Waters) εφοδιασμένα με ανιχνευτή diode array (Waters 991)
. Παρασκευαστική υπερφυγόκεντρος (Beckman)
. Συστήματα HPLC με ανιχνευτή ορατού/υπεριώδους (Rigas Labs, LKB, LDC)
. Ψυχόμενοι φυγόκεντροι (Sorval, Kubota)

ΒΟΡΕΙΟ ΚΤΗΡΙΟ ΧΗΜΕΙΑΣ

(ΙΣΟΓΕΙΟ, ΧΗ/Β001)

Τηλέφωνο: (+302610) 997189

e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

URL: http://www.chemistry.upatras.gr/~glassworks/

Το Yπολογιστικό Kέντρο του Tμήματος βρίσκεται στο Ισόγειο του Βορείου κτιρίου Χημείας. Είναι εξοπλισμένο με 2 υπολογιστές Unix (Indy Silicon Graphics) και ένα μεγάλο αριθμό προσωπικών υπολογιστών (PC) διαφόρων τύπων και επιδόσεων. Οι υπολογιστές Unix χρησιμοποιούνται για το δίκτυο του Tμήματος και παρέχουν υπηρεσίες Hλεκτρονικού Tαχυδρομείου και Iστοσελίδων. Tο YK καλύπτει επίσης και ερευνητικές δραστηριότητες. Τα PC είναι στη διάθεση των φοιτητών για εργαστηριακές ασκήσεις, για συγγραφή διπλωματικών και διδακτορικών διατριβών, όπως επίσης και για γραφήματα και γραφικές παραστάσεις.

Υπεύθυνος Υπολογιστικού Κέντρου: Κωνσταντίνος Μακρής.

Latest announces - Πρόσφατες ανακοινώσεις

Must read - Πρέπει να διαβάσω

Επικοινωνία

Τμήμα Χημείας
Πανεπιστήμιο Πατρών
Πανεπιστημιούπολη
Ρίο Αχαΐας
26504 Ελλάδα
Email: chemsecr@upatras.gr
Τηλέφωνο: (+302610) 996202 & 996205 (προπτυχιακά), 996203 & 996204 (μεταπτυχιακά)

Έντυπα Γραμματείας

Στον παρακάτω σύνδεσμο υπάρχουν συγκεντρωμένα τα έντυπα της Γραμματείας:

Λίστες ανακοινώσεων

Οι λίστες ανακοινώσεων για το Τμήμα είναι διαθέσιμες στον παρακάτω σύνδεσμο:

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.