Πρόσκληση σε Διαδικτυακή Διάλεξη - Dr. E. ΜΙΧΑΙΛΙΔΗΣ-Emory School of Medicine, USA

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών 

Εφαρμοσμένη Βιοχημεία: Βιοτεχνολογία, Κλινική Χημεία & Αξιολόγηση Φαρμακευτικών Προϊόντων 

στο πλαίσιο του

"Κύκλου σεμιναρίων προσκεκλημένων ομιλητών"

που διοργανώνει

σας προσκαλεί στη διαδικτυακή διάλεξη που θα πραγματοποιήσει

την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 15:00 

ο Δρ. Λευτέρης Μιχαηλίδης, Ph.D.

Laboratory of Biochemical Pharmacology

Emory University School of Medicine, USA 

με θέμα:

Modeling hepatitis B virus in hepatocyte systems and humanized mice

σε σύνδεση μέσω zoom:

https://upatras-gr.zoom.us/j/5583501511?pwd=M2cyNjdWMFdQeEFjSVpsb1NZWDgzQT09

Βιογραφικά στοιχεία: Ο Δρ. Μιχαηλίδης πήρε το πτυχίο Βιολογίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (2005). Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Μιζούρι από όπου πήρε το διδακτορικό του στο τμήμα Μοριακής Μικροβιολογίας και Ανοσολογίας με μέντορα τον Δρ. Στέφανο Σαραφιανό. Στη διατριβή του, που βασίστηκε κυρίως σε βιοχημικές και ενζυμικές μεθόδους, ανακάλυψε νέους μηχανισμούς δράσης του αντιικού φαρμάκου EFdA/islatavir κατά του HIV, που σήμερα βρίσκεται σε κλινικές δοκιμές ως long-acting αντιρετροϊκή θεραπεία. Η διατριβή του απέσπασε το βραβείο της πιο σημαντικής διατριβής του Πανεπιστημίου του Μιζούρι σε όλους τους τομείς για το 2012. Κατόπιν συνέχισε ως μεταδιδακτορικός επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο του Ροκεφέλερ στο εργαστήριο του Δρ. Charlie Rice, διακεκριμένου ιολόγου που απέσπασε το βραβείο Νόμπελ το 2020. Εκεί ο Δρ. Μιχαηλίδης ασχολήθηκε κυρίως με τον ιό της ηπατίτιδας Β και συγκεκριμένα με την ανάπτυξη κυτταρικών συστημάτων και πειραματόζωων που επιτρέπουν τη μελέτη αλληλεπίδρασης ιού και ηπατοκυττάρων. Πολλά από τα συστήματα αυτά έχουν ήδη εφαρμογή σε άλλες ασθένειες του ήπατος όπως το fatty liver disease. Ταυτόχρονα ασχολήθηκε με αντιικές πρωτεΐνες (interferon stimulated genes) εναντίον διαφόρων ιών συμπεριλαμβανομένων του Zika, SARS-CoV-2 και ηπατίτιδας Β.  Κατά τη διάρκεια των ερευνών του ανέπτυξε συστήματα και προσάρμοσε νέες τεχνικές όπως single-cell RNA-Seq και CRISPR screens. Το Σεπτέμβριο έφυγε από τη Νέα Υόρκη και το Ροκεφέλερ και βρίσκεται πλέον στην Ατλάντα και το Πανεπιστήμιο του Έμορι ως επίκουρος καθηγητής. Στην ομιλία του θα επικεντρωθεί στη δουλειά του στην ηπατίτιδα Β και θα περιγράψει τεχνικές που χρησιμοποιεί και που να έχουν ευρύτερες εφαρμογές σε άλλους τομείς των βιοεπιστημών. 

Latest announces - Πρόσφατες ανακοινώσεις

Must read - Πρέπει να διαβάσω

Επικοινωνία

Τμήμα Χημείας
Πανεπιστήμιο Πατρών
Πανεπιστημιούπολη
Ρίο Αχαΐας
26504 Ελλάδα
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλέφωνο: (+302610) 996202 & 996205 (προπτυχιακά), 996203 & 996204 (μεταπτυχιακά)

Λίστες ανακοινώσεων

Οι παρακάτω λίστες ανακοινώσεων είναι διαθέσιμες για το Τμήμα Χημείας.

Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ)

Για εγγραφή στη λίστα στείλτε email στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για διαγραφή από τη λίστα στείλτε email στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (ΛΙΣΤΑ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ ΤΜΗΜΑΤΟΣ)...