Πρόσκληση σε Διαδικτυακή Συνάντηση Επιστήμης

Πρόσκληση σε Διαδικτυακή Συνάντηση Επιστήμης

Η καινοτόμος δύναμη της Χημείας στην αντιμετώπιση των προκλήσεων του μέλλοντος

Ίδρυμα Ευγενίδου (www.eef.edu.gr)

21 Δεκεμβρίου 2021, 6-8 μμ

-----------------------------------------------

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε να συμμετάσχετε στη διαδικτυακή συνάντηση με τίτλο: «Η καινοτόμος δύναμη της Χημείας στην αντιμετώπιση των προκλήσεων του μέλλοντος», η οποία προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των «Συναντήσεων Επιστήμης» που διοργανώνεται από το Ίδρυμα Ευγενίδου (www.eef.edu.gr) για τις Θετικές Επιστήμες (https://www.eef.edu.gr/el/to-idryma/online-draseis/synantiseis-epistimis/.και πλαισιώνεται από κορυφαίους επιστήμονες και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, ανάμεσα στους οποίους και δύο έγκριτα μέλη της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, οι κ.κ. Νίκος Καραμάνος και Χρήστος Κορδούλης, Καθηγητές του Τμήματος Χημείας.

Συμμετέχει επίσης και ο Ιωάννης Παπαεσταθίου, Καθηγητής του Τμήματος Χημείας του ΕΚΠΑ.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Γεώργιος Δάσιος, Ομότιμος Καθηγητής των Εφαρμοσμένων Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο Πατρών και αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Συγκεκριμένα:
1.    ο κ. Νίκος Καραμάνος θα συντονίσει τη συνάντηση και θα εισηγηθεί σχετικά με τον «Κομβικό ρόλο της Χημείας στις μελλοντικές προκλήσεις της ανθρωπότητας»,
2.    ο κ. Χρήστος Κορδούλης θα επικεντρωθεί στην ομιλία του για τη «Χημεία ως πυλώνα βιώσιμης ανάπτυξης», ενώ
3.    ο κ. Ιωάννης Παπαευσταθίου θα μιλήσει για τη «Χημεία στην αντιμετώπιση των προκλήσεων του νερού».


Το θέμα της συνάντησης έχει σημαντικό διαθεματικό ενδιαφέρον μιας και η Χημεία αποτελεί τη βάση της ζωής και της φύσης. Είναι η επιστήμη που διασφαλίζει ότι έχουμε φάρμακα για την πρόληψη και τη θεραπεία των ασθενειών, επαρκή τρόφιμα τα οποία είναι ασφαλή,  προϊόντα προσωπικής φροντίδας και υγιεινής και τόσα άλλα.

 Όλα μέρη του κόσμου θα βιώσουν τις μεγάλες τάσεις που δημιουργούνται από τις προκλήσεις του μέλλοντος, λόγω της αύξησης του πληθυσμού, της κατανάλωσης των πόρων, και των ασθενειών. Το ερώτημα πως η Χημεία θα αντιμετωπίσει τις μελλοντικές επιπτώσεις είναι επίκαιρο και επιτακτικό. Στην επιστημονική αυτή συνάντηση θα συζητηθούν σημαντικές προκλήσεις για το μέλλον στις οποίες η Χημεία μπορεί να διαδραματίσει κομβικό ρόλο.

Πληροφορίες για την εγγραφή στην διαδικτυακή συζήτηση των «Συναντήσεων Επιστήμης» ή για να παρακολουθήσετε το κανάλι του Ιδρύματος Ευγενίδου στο YouTube δίνονται:https://www.eef.edu.gr/el/to-idryma/online-draseis/synantiseis-epistimis/i-kainotomos-dynami-tis-himeias-stin-antimetopisi-ton-prokliseon-tou-mellontos/

---------------------------------
Γεώργιος Παπαθεοδώρου
Κοσμήτορας Σχολής Θετικών Επιστημών
Πανεπιστήμιο Πατρών
26504 Πάτρα

Τηλ. 2610 969638 - 2610 996275
email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Latest announces - Πρόσφατες ανακοινώσεις

Must read - Πρέπει να διαβάσω

Επικοινωνία

Τμήμα Χημείας
Πανεπιστήμιο Πατρών
Πανεπιστημιούπολη
Ρίο Αχαΐας
26504 Ελλάδα
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλέφωνο: (+302610) 996202 & 996205 (προπτυχιακά), 996203 & 996204 (μεταπτυχιακά)

Λίστες ανακοινώσεων

Οι παρακάτω λίστες ανακοινώσεων είναι διαθέσιμες για το Τμήμα Χημείας.

Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ)

Για εγγραφή στη λίστα στείλτε email στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για διαγραφή από τη λίστα στείλτε email στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (ΛΙΣΤΑ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ ΤΜΗΜΑΤΟΣ)...