Advent Technologies: Ένα παράδειγμα μεταβάσης από τη βασική έρευνα σε καινοτόμο προϊόν

Η Advent Technologies, η καινοτόμος «ελληνικής καταγωγής» εταιρεία που διατηρεί ερευνητική και παραγωγική δραστηριότητα τόσο στην Πάτρα όσο και στις ΗΠΑ ανακοίωσε πρόσφατα την πρόθεσή της να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NASDAQ). Η εισαγωγή της Αdvent στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης θα πραγματοποιηθεί μέσω συγχώνευσης με την AMCI (εταιρία SPAC, Special Purpose Acquisition Company) και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2020.

Η Advent Technologies ιδρύθηκε το 2005 με συνιδρυτές τους Δρ. Β. Γρηγορίου (Πρόεδρο Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών), Δρ. Σ. Νεοφυτίδη (Διευθυντή Ερευνών Ινστιτούτου Χημικής Μηχανικής, Ίδρυμα Έρευνας και Τεχνολογίας) και τον Ι. Καλλίτση (Kαθηγητή Τμήματος Χημείας, Πανεπιστήμιο Πατρών) στοχεύοντας στην εμπορική αξιοποίηση ορισμένων ελπιδοφόρων ερευνητικών αποτελεσμάτων που είχαν παραχθεί στο Εργαστήριο Πολυμερών του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών και στο ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ. Συγκεκριμένα, η εταιρεία δραστηροποιείται κυρίως στην ανάπτυξη τεχνολογίας επόμενης γενιάς κυψελίδων καυσίμου με σκοπό την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από υδρογόνο με μηδενικούς ρύπους και μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Οι κυψελίδες καυσίμου βρίσκουν εφαρμογές στην αυτοκινητοβιομηχανία, στην αεροναυπηγική (drones) και στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας εκτός δικτύου (off-grid).

Η τεχνολογία των πολυμερικών ηλεκτρολυτών που αποτέλεσε τη βάση για την ανάπτυξη των συγκεκριμένων κυψελίδων καυσίμου, αναπτύχθηκε στο Εργαστήριο Πολυμερών του Τμήματος Χημείας με μια σειρά διδακτορικών διατριβών, όπως Χ. Ντεϊμεντέ (2001), Ν. Γουρδούπη (2005), Μ. Δαλέτου (2005) και Μ. Γεωρμέζη (2010), ενώ οι διδάκτορες αυτοί στελέχωσαν αρχικά και την εταιρεία.

{phocagallery view=category|categoryid=3|limitstart=0|limitcount=0}

Latest announces - Πρόσφατες ανακοινώσεις

Must read - Πρέπει να διαβάσω

Επικοινωνία

Τμήμα Χημείας
Πανεπιστήμιο Πατρών
Πανεπιστημιούπολη
Ρίο Αχαΐας
26504 Ελλάδα
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλέφωνο: (+302610) 996202 & 996205 (προπτυχιακά), 996203 & 996204 (μεταπτυχιακά)

Λίστες ανακοινώσεων

Οι παρακάτω λίστες ανακοινώσεων είναι διαθέσιμες για το Τμήμα Χημείας.

Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ)

Για εγγραφή στη λίστα στείλτε email στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για διαγραφή από τη λίστα στείλτε email στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (ΛΙΣΤΑ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ ΤΜΗΜΑΤΟΣ)...