Λογαριασμός
Παρακαλώ περιμένετε, ταυτοποίηση ...
×

Advent Technologies: Ένα παράδειγμα μεταβάσης από τη βασική έρευνα σε καινοτόμο προϊόν

Η Advent Technologies, η καινοτόμος «ελληνικής καταγωγής» εταιρεία που διατηρεί ερευνητική και παραγωγική δραστηριότητα τόσο στην Πάτρα όσο και στις ΗΠΑ ανακοίωσε πρόσφατα την πρόθεσή της να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NASDAQ). Η εισαγωγή της Αdvent στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης θα πραγματοποιηθεί μέσω συγχώνευσης με την AMCI (εταιρία SPAC, Special Purpose Acquisition Company) και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2020.

Η Advent Technologies ιδρύθηκε το 2005 με συνιδρυτές τους Δρ. Β. Γρηγορίου (Πρόεδρο Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών), Δρ. Σ. Νεοφυτίδη (Διευθυντή Ερευνών Ινστιτούτου Χημικής Μηχανικής, Ίδρυμα Έρευνας και Τεχνολογίας) και τον Ι. Καλλίτση (Kαθηγητή Τμήματος Χημείας, Πανεπιστήμιο Πατρών) στοχεύοντας στην εμπορική αξιοποίηση ορισμένων ελπιδοφόρων ερευνητικών αποτελεσμάτων που είχαν παραχθεί στο Εργαστήριο Πολυμερών του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών και στο ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ. Συγκεκριμένα, η εταιρεία δραστηροποιείται κυρίως στην ανάπτυξη τεχνολογίας επόμενης γενιάς κυψελίδων καυσίμου με σκοπό την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από υδρογόνο με μηδενικούς ρύπους και μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Οι κυψελίδες καυσίμου βρίσκουν εφαρμογές στην αυτοκινητοβιομηχανία, στην αεροναυπηγική (drones) και στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας εκτός δικτύου (off-grid).

Η τεχνολογία των πολυμερικών ηλεκτρολυτών που αποτέλεσε τη βάση για την ανάπτυξη των συγκεκριμένων κυψελίδων καυσίμου, αναπτύχθηκε στο Εργαστήριο Πολυμερών του Τμήματος Χημείας με μια σειρά διδακτορικών διατριβών, όπως Χ. Ντεϊμεντέ (2001), Ν. Γουρδούπη (2005), Μ. Δαλέτου (2005) και Μ. Γεωρμέζη (2010), ενώ οι διδάκτορες αυτοί στελέχωσαν αρχικά και την εταιρεία.

adv1
adv1
adv2
adv2

Λίστες ανακοινώσεων

Οι λίστες ανακοινώσεων για το Τμήμα είναι διαθέσιμες στον παρακάτω σύνδεσμο: Λίστες ανακοινώσεων για το Τμήμα Χημείας

Έντυπα Γραμματείας

Στον παρακάτω σύνδεσμο υπάρχουν συγκεντρωμένα τα έντυπα της Γραμματείας: Έντυπα Γραμματείας

Ανανέωση εγγραφής - Δηλώσεις μαθημάτων

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΑΡΙΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2020-21

ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΣ 2020-21

Έναρξη ηλεκτρονικής αξιολόγησης για το Εαρινό Eξάμηνο του Ακαδημαϊκού Έτους 2020-21

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

ΕΠΕΙΓΟΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2020-21

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2020-21

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2020-21

Υποβολή “σκαναρισμένου” χειρογράφου σε εξέταση μαθήματος με χρήση της εφαρμογής Office Lens

 

Πρόσφατες Aνακοινώσεις

Template by L.THEME

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.