Επιλέξτε τη γλώσσα σας

Αίθουσα συνεδριάσεων
Βιβλιοθήκη
Αίθουσα πολυμέσων
Υπολογιστικό κέντρο
Αίθουσα σεμιναρίων
Αμφιθέατρο διδασκαλίας 10
Αίθουσα διδασκαλίας ΒΝΚ
Αίθουσα διδασκαλίας ΧΒ

Τηλέφωνο : (+302610) 997158
Ηλεκτρονική Διεύθυνση :

Εκπαίδευση

1999-2003: Πτυχίο Χημείας, Τμήμα Χημείας, Πανεπιστήμιο Πατρών.

2004-2005: Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη “Βιοτεχνολογία Τροφίμων”, Σχολή Βιοϊατρικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Ulster, Coleraine, N. Ireland, UK.

2005-2009: Διδακτορικό Δίπλωμα Χημείας, Τμήμα Χημείας, Πανεπιστήμιο Πατρών, Θέμα διδακτορικής διατριβής: “Χρήση ακινητοποιημένων σε άμυλο και αμυλούχες πρώτες ύλες βιοκαταλυτών στην οινοποίηση σε πιεστή και λυοφιλιωμένη μορφή”.

 

Ακαδημαϊκή καριέρα

2011: Διδάσκων με βάση το Π.Δ. 407/80 στην βαθμίδα του Λέκτορα, Τομέας Χημικών Εφαρμογών, Χημικής Ανάλυσης και Χημείας Περιβάλλοντος, Τμήμα Χημείας, Πανεπιστήμιο Πατρών.

Μαθήματα

Ενόργανη Χημική Ανάλυση ΙΙ (εργαστηριακές ασκήσεις)

Ερευνητικά ενδιαφέροντα

1. Προβιοτικά τρόφιμα.

2. Βιοτεχνολογία και μικροβιολογία τροφίμων.

3. Βιοκαύσιμα.

4. Εφαρμογές της νανοτεχνολογίας στην τεχνολογία ζυμώσεων.

Επιλεγμένες δημοσιεύσεις

• Kandylis P., Drouza C., Bekatorou A., Koutinas A.A. (2010). Scale-up of extremely low temperature fermentations of grape must by wheat supported yeast cells. Bioresource Technology, 101, 7484–7491.

• Kandylis P., Manousi M.-E., Bekatorou A., Koutinas A.A. (2010). Freeze dried wheat supported biocatalyst for low temperature wine making. LWT-Food Science and Technology, 43, 1485–1493.

• Dimitrellou D., Kandylis P., Mallouchos A., Komaitis M., Koutinas A.A., Kourkoutas Y. (2010). Effect of freeze-dried kefir culture on proteolysis in Feta-type and Whey-cheeses. Food Chemistry, 119, 795–800.

• Tsakiris A., Kandylis P., Bekatorou A., Kourkoutas Y., Koutinas A.A. (2010). Dry red wine making using yeast immobilized on cork pieces. Applied Biochemistry and Biotechnology, 162, 1316–1326.

• Kandylis P., Goula A., Koutinas A.A. (2008). Corn Starch Gel for Yeast Cell Entrapment. A View for Catalysis of Alcoholic Fermentation. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 56, 12037–12045.

Μέλη ΔΕΠ

Αθανασόπουλος Κωνσταντίνος
Αθανασόπουλος Κωνσταντίνος
Αλεξανδρόπουλος Δημήτριος
Αλεξανδρόπουλος Δημήτριος
Ανδρεοπούλου Κατερίνα
Ανδρεοπούλου Κατερίνα
Βλάμης Αλέξιος
Βλάμης Αλέξιος
Βύνιος Δημήτριος
Βύνιος Δημήτριος
Γάτος Δημήτριος
Γάτος Δημήτριος
Γιαννόπουλος Σπύρος
Γιαννόπουλος Σπύρος
Θεοχάρης Αχιλλέας
Θεοχάρης Αχιλλέας
Καλογιάννη Δέσποινα
Καλογιάννη Δέσποινα
Καραμάνος Νίκος
Καραμάνος Νίκος
Καραπαναγιώτη Χρυσή
Καραπαναγιώτη Χρυσή
Κολιαδήμα Αθανασία
Κολιαδήμα Αθανασία
Κορδούλη Ελεάνα
Κορδούλη Ελεάνα
Κορδούλης Χρήστος
Κορδούλης Χρήστος
Λαδά Ζωή
Λαδά Ζωή
Λαλιώτη Νικολία
Λαλιώτη Νικολία
Μαρινάκης Σαράντος
Μαρινάκης Σαράντος
Μουρτάς Σπυρίδων
Μουρτάς Σπυρίδων
Μπεκατώρου Αργυρώ
Μπεκατώρου Αργυρώ
Μπόκιας Γεώργιος
Μπόκιας Γεώργιος
Ντάλας Ευάγγελος
Ντάλας Ευάγγελος
Ντεϊμεντέ Χρυσοβαλάντω
Ντεϊμεντέ Χρυσοβαλάντω
Παπαδοπούλου Χριστίνα
Παπαδοπούλου Χριστίνα
Πιπερίγκου Ζωή
Πιπερίγκου Ζωή
Ρασσιάς Γεράσιμος
Ρασσιάς Γεράσιμος
Σιμάλ Κάρμεν
Σιμάλ Κάρμεν
Σκανδάλης Σπυρίδων
Σκανδάλης Σπυρίδων
Σταματάτος Χ. Θεοχάρης
Σταματάτος Χ. Θεοχάρης
Ταγκούλης Βασίλειος
Ταγκούλης Βασίλειος
Τσέλιος Θεόδωρος
Τσέλιος Θεόδωρος
Τσιβγούλης Γεράσιμος
Τσιβγούλης Γεράσιμος
Χριστόπουλος Θεόδωρος
Χριστόπουλος Θεόδωρος
Χρυσανθόπουλος Αθανάσιος
Χρυσανθόπουλος Αθανάσιος

Πρόσφατες ανακοινώσεις

Επικοινωνία

Τμήμα Χημείας
Πανεπιστήμιο Πατρών
Πανεπιστημιούπολη
Ρίο Αχαΐας
26504 Ελλάδα
Email:
Τηλέφωνο: (+302610) 996202 & 996205 (προπτυχιακά), 996203 (μεταπτυχιακά)

Λίστες ανακοινώσεων

Οι διαθέσιμες ηλεκτρονικές λίστες ανακοινώσεων του Τμήματος Χημείας είναι:

(ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ)

Για εγγραφή στη λίστα στείλτε email στη διεύθυνση:

Για διαγραφή από τη λίστα στείλτε email στη διεύθυνση: ...