Ιστορική Ομιλία του James Watson για την Ανακάλυψη της Διπλής Έλικας του DNA στο 17ο Συνέδριο Ιατρικής Χημείας στις Σπέτσες

Ο James Watson, κάτοχος Nobel Ιατρικής και Φυσιολογίας, την παραμονή της αναχώρησής του από τις Σπέτσες, 02/09/2016, έδωσε το πλήρες κείμενο της ομιλίας του που αφορούσε την Ανακάλυψη της Διπλής Έλικας του DNA. Ζήτησε να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος "Ιατρική Χημεία" και του Πανεπιστημίου Πατρών ώστε να έχει πρόσβαση η Πανεπιστημιακή Κοινότητα και ιδιαίτερα οι φοιτητές και οι νέοι ερευνητές. 

Το κείμενο της ομιλίας του είναι μια συναρπαστική διαδρομή των γεγονότων και των πρωταγωνιστών της μεγαλύτερης ανακάλυψης όλων των εποχών! 

Στο link https://goo.gl/UHD1Rq θα βρείτε το κείμενο της ιστορικής ομιλίας! 

Ο James Watson, ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την επίσκεψη του, ευχαρίστησε και εκφράστηκε με ενθουσιασμό για την αγάπη και τη φιλοξενία της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας καθώς και για την τιμή που του απέδωσε η επίσημη Πολιτεία. Eίναι χαρακτηριστική η φράση του σε επιστολή του μετά το Συνέδριο, "We love Greek people"!

Σε πρόσφατη επικοινωνία μας εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί πάλι την Ελλάδα το επόμενο καλοκαίρι. Η συμμετοχή του στο Συνέδριο ήταν μια μεγάλη τιμή για  την Αναργυρειο και Κοργιαλενειο Σχολη  Σπετσων, για το Πανεπιστήμιο Πατρών και για τη χώρα μας! Οι πολύωρες συζητήσεις του με τους συνέδρους και ιδιαίτερα με νέους ερευνητές με πολύτιμες συμβουλές ήταν στιγμές μοναδικές και αξέχαστες!

Η επίσκεψη του James Watson στην Ελλάδα, η ομιλία του και η επικοινωνία του με τους Έλληνες ερευνητές θα αναφέρεται στις επόμενες γενεές με μεγάλη τιμή για τη χώρα μας!

Must read - Σημαντικές ανακοινώσεις!

Αίθουσα συνεδριάσεων
Βιβλιοθήκη
Αίθουσα πολυμέσων
Υπολογιστικό κέντρο
Αίθουσα σεμιναρίων
Αμφιθέατρο διδασκαλίας 10
Αίθουσα διδασκαλίας ΒΝΚ
Αίθουσα διδασκαλίας ΧΒ

Latest announces - Πρόσφατες ανακοινώσεις

Contact

Dept of Chemistry
University of Patras
University Campus
Rio Achaias
26504 Greece
Email:
Tel: (+302610) 996202 & 996205 (postsec), 996203 & 996204 (gradsec)


View map in new window

Λίστες ανακοινώσεων

Οι διαθέσιμες ηλεκτρονικές λίστες ανακοινώσεων του Τμήματος Χημείας είναι:

(ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ)

Για εγγραφή στη λίστα στείλτε email στη διεύθυνση:

Για διαγραφή από τη λίστα στείλτε email στη διεύθυνση:


(ΛΙΣΤΑ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ ΤΜΗΜΑΤΟΣ)...