Ενημέρωση - Έκδοση του 5ου κατα σειρά επιστημονικού βιβλίου: The Extracellular Matrix and the Tumor Microenvironment

Ενημέρωση - Έκδοση του 5ου κατα σειρά επιστημονικού βιβλίου: The Extracellular Matrix and the Tumor Microenvironment

Προς κάθε ενδιαφερόμενο μέλος της Πανεπιστημιακής κοινότητας

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνω την έκδοση του 5ου τόμου (περίοδος 2021-2022), 502 σελίδων, με τίτλο:

The Extracellular Matrix and the Tumor Microenvironment 

  • Ilona Kovalszky, 
  • Marco Franch &
  • Laura D. Alaniz, eds. (2022),

της διεθνούς κυκλοφορίας επιστημονικής σειράς βιβλίων:

Biology of Extracellular Matrix του εκδοτικού οίκου Springer-Nature

Nikos Karamanos, Series editor.

Η επιστημονική σειρά δημοσιεύεται σε συνεργασία με την International Society for Matrix Biology (ISMB) και την American Society for Matrix Biology (ASMB) και περιλαμβάνει τα θεματικά πεδία:  Cancer BiologyCell BiologyMedical Biochemistry

Σύντομη περιγραφή του Βιβλίου: Στο βιβλίο παρουσιάζονται τα πιο σημαντικά και καλύτερα μελετημένα εξωκυτταρικά και περικυτταρικά βιομόρια του μικροπεριβάλλοντος του όγκου. Δίνει μια ολοκληρωμένη επισκόπηση του ρόλου τους στην ανάπτυξη του όγκου και την εξέλιξη του καρκίνου. Δώδεκα κεφάλαια εστιάζονται στο βιοχημικό και βιοφυσικό υπόβαθρο των αλλαγών του εξωκυτταρικού δικτύου βιομακρομορίων (ECM) στο στρώμα του όγκου σε σύγκριση με τη φυσιολογική κατάσταση. Αναλύονται τα κύρια συστατικά του ECM που απορυθμίζονται κατά την ανάπτυξη του καρκίνου και πώς σχετίζονται με την εξέλιξη του καρκίνου. Περιλαμβάνονται πρόσφατα δεδομένα σχετικά με τη συνεργατική δραστηριότητα του ECM στον μεταβολισμό του όγκου, προάγοντας την εξέλιξη του καρκίνου. Δύο κεφάλαια επικεντρώνονται ειδικά στον κρίσιμο ρόλο του ECM στην αγγειογένεση του όγκου, συνδέοντας αυτή τη διαδικασία με την κυτταρική διήθηση και τη μεταστατική συμπεριφορά των όγκων. Το τελευταίο μέρος περιγράφει πώς o ECM επηρεάζει την επιτυχία της ανοσολογικής και χημειοθεραπείας σε ασθενείς με καρκίνο, τις δυνατότητές του ως βιοδείκτες για τη διάγνωση, την πρόγνωση και τον θεραπευτικό στόχο, καθώς και τον μηχανισμό των αλλαγών που σχετίζονται με την αντίσταση στο ECM. Το βιβλίο αποτελεί μια σύγχρονη πηγή για τον ECM και τη βιολογία του καρκίνου. Οι επιστήμονες μπορούν να το χρησιμοποιήσουν ως εισαγωγή στο πεδίο, προσφέροντας ένα εξαιρετικό εργαλείο για τη μελέτη του ECM, να αποκτήσουν επίσης μια ευρύτερη επισκόπηση του θέματος, λαμβάνοντας υπόψη τον ρόλο του ECM για την επιρροή στον καρκίνο, καθώς και στην ανταπόκριση των θεραπειών. Η συνολική προσπάθεια χρησιμεύει επίσης για να εμπνεύσει τη μελλοντική έρευνα και αναδυκνείει τον ECM ως ένας σημαντικό παράγοντα για την ανάπτυξη των θεραπευτικών παραγόντων για τον καρκίνο.

Σχετικά με την επιστημονική σειρά βιβλίων: Η βιολογία του ECM, είναι ένας σημαντικός τομέας της Βιοχημείας, κυτταρικής και μοριακής βιολογίας. Τα συστατικά του ECM είναι μοναδικά ως προς τη δομή, τη σύνθεση και τη λειτουργία τους, και κάθε κατηγορία μακρομορίων ECM έχει σχεδιαστεί για να αλληλεπιδρά με άλλα μακρομόρια για να παράγει τις μοναδικές φυσικές ιδιότητες και ιδιότητες κυτταρικής σηματοδότησης που υποστηρίζουν τη δομή και τη λειτουργία των ιστών. O ECM συνδέει τα πάντα σε ένα δυναμικό δίκτυο που παρέχει αντοχή και ελαστικότητα στους ιστούς, αλληλεπιδρά με τους υποδοχείς της κυτταρικής επιφάνειας και ελέγχει τη διαθεσιμότητα αυξητικών παραγόντων. Τα θέματα αυτής της επιστημονικής σειράς περιλαμβάνουν την κυτταρική διαφοροποίηση, την ανάπτυξη και την αναδιαοργάνωση των ιστών. Κάθε τόμος παρέχει μια εις βάθος επίκαιρη επισκόπηση ενός συγκεκριμένου θέματος και προσφέρει μια αξιόπιστη πηγή πληροφοριών για μεταπτυχιακούς και ερευνητές.

_______________________

Nikos Karamanos, PhD, ERT
Professor of Biochemistry 
E-mail:  

Board Member: ISMB (vice-president)  I HSBMB (president)

Series editor: Biology of ECM
Book editor: ECM Pathobiology & Signaling 
Editor: FEBS J
Associate Editor: Cellular & Molecular Oncology (Frontiers) I Cancers
Profiles:  Dept website I Google Scholar I ResearchGate I Orcid I   

Representative Conferences: MBE2016 I Febs-mpst2022 I 

Must read - Σημαντικές ανακοινώσεις!

Αίθουσα συνεδριάσεων
Βιβλιοθήκη
Αίθουσα πολυμέσων
Υπολογιστικό κέντρο
Αίθουσα σεμιναρίων
Αμφιθέατρο διδασκαλίας 10
Αίθουσα διδασκαλίας ΒΝΚ
Αίθουσα διδασκαλίας ΧΒ

Latest announces - Πρόσφατες ανακοινώσεις

Contact

Dept of Chemistry
University of Patras
University Campus
Rio Achaias
26504 Greece
Email:
Tel: (+302610) 996202 & 996205 (postsec), 996203 & 996204 (gradsec)


View map in new window

Λίστες ανακοινώσεων

Οι διαθέσιμες ηλεκτρονικές λίστες ανακοινώσεων του Τμήματος Χημείας είναι:

(ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ)

Για εγγραφή στη λίστα στείλτε email στη διεύθυνση:

Για διαγραφή από τη λίστα στείλτε email στη διεύθυνση:


(ΛΙΣΤΑ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ ΤΜΗΜΑΤΟΣ)...