Καθηγήτρια
Τηλέφωνο: (+302610) 962959, 997123
Ηλεκτρονική Διεύθυνση: M.Kanellaki@upatras.gr
Προσωπική Ιστοσελίδα: http://www.chem.upatras.gr/faculty/kanellaki
Κατάλογος δημοσιεύσεων:
Ώρες επικοινωνίας: 11:00-13:00 καθημερινά
Βιογραφικό Σημείωμα
Προηγούμενες θέσεις:
1977-83: Βοηθός-ερευνητής στο εργαστήριο της Ανόργανης και Αναλυτικής Χημείας, Παν/μιο Πατρών
1983-90: Λέκτορας του Χημικού Τμήματος, Παν/μιο Πατρών
1990-99: Επίκουρος Καθηγήτρια, Χημεία και Τεχνολογία Τροφίμων, Τμήμα Χημείας, Παν/μιο Πατρών
1999- 2007: Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Χημεία και Βιοτεχνολογία τροφίμων, Τμήμα Χημείας, Παν/μιο, Πατρών
2007- σημ. Καθηγήτρια Χημεία και Βιοτεχνολογία τροφίμων Τμήμα Χημείας, Παν/μιο, Πατρών
Ακαδημαϊκές σπουδές:
1972-1977: Πτυχίο Χημικού Πανεπιστήμιο Πατρών
1983: Λήψη Διδακτορικού Διπλώματος
Ξένη γλώσσα: Αγγλικά
Ερευνητικό-Συγγραφικό Εργο:
Δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά:130
Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας:4
Δημοσιεύσεις σε συλλογικούς τόμους:7
Διδακτικά Συγγράμματα:3
Αναφορές από άλλους ερευνητές:1972
Κριτής εργασιών σε Επιστημονικά Περιοδικά:
Journal of Agricultural and Food Chemistry
Journal of Food Science
Process Biochemistry
Journal of Food Engineering
Electronic Journal of Biotechnology
Enzyme and Microbial Technology
Bioresource Technology
Biochemical Engineering Journal
Journal of Food Process Engineering
Trends in Food Science & Technology
European Food Research and Technology
Food Technology and Biotechnology
Journal of Bioscience and Bioengineering
Applied Energy
Sensors
AIMS, Agriculture and Food
Food Microbiology
Food Chemistry
African Journal of Microbiology Research
Meat Science
Environmental Science and Pollution Research
Food and Function
Διδασκόμενα Μαθήματα
1. Χημεία Τροφίμων
2. Χημεία και Τεχνολογία Τροφίμων-Οινολογία I
3. Χημεία και Τεχνολογία Τροφίμων-Οινολογία ΙI
4. Αμπελουργία
Επίσης διδάσκω κεφάλαια σε μαθήματα μεταπτυχιακού επιπέδου:
1. Προχωρημένη Χημεία Τροφίμων
2. Προχωρημένη ΤεχνολογίαΤροφίμων:Εργαστηριακές ασκήσεις
3. Βιοτεχνολογία Τροφίμων
Ερευνητικές Δραστηριότητες
Ακινητοποίηση μικροοργανισμών, Παραγωγή πόσιμου και ενεργειακού οινοπνεύματος, Οινοποίηση, Ζυθοποίηση, Εκμετάλλευση αγροτο-βιομηχανικών αποβλήτων, Γαλακτοκομικά προϊόντα-προβιοτικά, Λειτουργικά Τρόφιμα
Αντιπροσωπευτικές Δημοσιεύσεις
- Bardi, E.P., Koutinas, A.A., Soupioni, M. and Kanellaki, M.
Immobilization of Yeast on Delignified Cellulosic Material for Low Temperatures Brewing,
Agric. Food. Chem., 44(2), 463-467, 1996. - Bardi, E., Koutinas, A. A.,Psarianos, C., Kanellaki, M.,,Volatile by-products formed in low-temperature wine-making using immobilized yeast cells, Process Biochemistry, 32 (7), 579-584, 1997.
- Athanasiadis, I., Boskou, D., Kanellaki, M., Kiosseoglou, V., Koutinas, A.A.
Whey liquid waste of the dairy industry as raw material for potable alcohol production by kefir granules, Agric Food Chem., 50(25), 7231-7234, 2002. - Kourkoutas, Y., Kanellaki, M., Koutinas, A.A., Banat, I.M., Marchant, R.,
Storage of immobilized yeast cells for use in wine-making at ambient temperature,
Agric. Food Chem, 51(3), 654-658, 2003. - Agouridis, N., Bekatorou, A., Nigam, P., Kanellaki, M., Malolactic Fermentation in Wine with Lactobacillus casei Cells immobilized on delignified cellulosic material. Agric. Food Chem., 53(7), 2546-2551, 2005.
- Kourkoutas, Y., Bosnea, L., Taboukos, S., Baras, C., Lambrou, D., Kanellaki, M.
Probiotic Cheese Production Using Lactobacillus casei cells Immobilized on Fruit Pieces.
Journal of Dairy Science, 89(5),1439-1451, 2006. - Kopsahelis, , Bosnea, L., Bekatorou, A., Tzia, C. ,Kanellaki , M., Alcohol production from sterilized and non-sterilized molasses by Saccharomyces cerevisiae immobilized on brewer's spent grains in two types of continuous bioreactor systems, Biomass and Bioenergy, 45, 87-94, 2012.
- Syngiridis, , Bekatorou, A.,Kandylis, P., Larroche, C., Kanellaki, M., Koutinas , A. A., Favouring butyrate production for a new generation biofuel by acidogenic glucose fermentation using cells immobilised on γ-alumina, Bioresource Technology, 161, 118-123, 2014.
- Sidira, Μ.,, Kandylis, P.,., Kanellaki, Μ., Kourkoutas , Υ., Effect of immobilized Lactobacillus casei on volatile compounds of heat treated probiotic dry-fermented sausages
Food Chemistry, 178(1), 201-207, 2015. - Terpou, A., Nigam, P.S., Bosnea, L., Kanellaki, M.
Evaluation of Chios mastic gum as antimicrobial agent and matrix forming material targeting probiotic cell encapsulation for functional fermented milk production
(2018) LWT, 97, pp. 109-116.