Μια μοναδική ευκαιρία για φοιτητές πολυτεχνικών και θετικών σχολών επιστρέφει για άλλη μια φορά στην Πάτρα!  Το BEST Programming Bootcamp διοργανώνεται για 2η χρονιά από τον BEST Patras.

Ο φοιτητικός, εθελοντικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός BEST, του Πανεπιστημίου Πατρών, με στόχο την “εξέλιξη των φοιτητών”, διοργανώνει το BEST Programming Bootcamp (BPB), στα πλαίσια της συμπληρωματικής εκπαίδευσης των φοιτητών στον τομέα του STEM. Θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 13-14 Μαΐου διαδικτυακά.

Στην εκδήλωση αυτή περιλαμβάνονται workshops πάνω σε Junior/Advanced Programming απο κορυφαίες εταιρείες του κλάδου. Στα πλαίσια της εκδήλωσης αυτής, οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν βασικές γνώσεις πάνω στον προγραμματισμό ή να εξελίξουν τις ήδη υπάρχουσες, καθώς και να λάβουν tips από έμπειρους επαγγελματίες του χώρου.

Τη φόρμα για τις δηλώσεις συμμετοχής θα τη βρείτε στα social media του οργανισμού μας

Για περισσότερες πληροφορίες, συνίσταται η άμεση επικοινωνία με τον BEST Patras μέσω Instagram, Facebook και LinkedIn.

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ είναι μη-κερδοσκοπικό σωματείο με σκοπό την προστασία των θαλάσσιων χελωνών και των βιοτόπων τους και εδώ και 40 χρόνια δραστηριοποιείται στην συστηματική παρακολούθηση και έρευνα, διάσωση και περίθαλψη τραυματισμένων και άρρωστων χελωνών καθώς και την περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.

Φέτος, απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους ενδιαφερόμενους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές Εκπαιδευτικών Οργανισμών που εδρεύουν στην Ελλάδα, προσφέροντας ευκαιρίες εθελοντισμού και πρακτικής άσκησης σε 9 Προγράμματα, με συμμετοχές από όλο τον κόσμο.

Τα άτομα που θα συμμετέχουν στα Προγράμματα του ΑΡΧΕΛΩΝ, είτε ως εθελοντές είτε εκτελώντας την πρακτική τους άσκηση, έχουν την ευκαιρία να δοκιμαστούν σε ένα εργασιακό περιβάλλον και να εφαρμόσουν τις γνώσεις που έχουν κατακτήσει στην μέχρι τώρα σταδιοδρομία τους, δίπλα σε έμπειρα στελέχη του ΑΡΧΕΛΩΝ. Η συμμετοχή στα Προγράμματα προσφέρει:

  • γνώσεις σχετικά με τις θαλάσσιες χελώνες, τη φύση, το περιβάλλον, την βιώσιμη ανάπτυξη και την κλιματική αλλαγή
  • δυνατότητα ανάπτυξης δεξιοτήτων σε βιολογικές και περιβαλλοντικές μετρήσεις
  • εμπειρία στην εργασία πεδίου
  • δυνατότητα ανάπτυξης δεξιοτήτων στην επικοινωνία και τις ξεναγήσεις
  • εμπειρία στις παρουσιάσεις και εκδηλώσεις για το κοινό
  • συνεργασία σε ομάδες με ανθρώπους διαφορετικών εθνικοτήτων

Μάθε περισσότερα για τα εθελοντικά προγράμματα και τις ευκαιρίες πρακτικής άσκησης του ΑΡΧΕΛΩΝ. Σημειώνεται ότι οι διαθέσιμες θέσεις πρακτικής άσκησης υπάρχουν αναρτημένες και στην πλατφόρμα «ΑΤΛΑΣ».

Την Τετάρτη 5 Απριλίου στις 18:00 σας περιμένουμε στην Ενημερωτική Διαδικτυακή Συνάντηση που διοργανώνει ο ΑΡΧΕΛΩΝ για τους ενδιαφερόμενους Έλληνες φοιτητές ώστε να παρουσιάσουμε τα Προγράμματα εθελοντισμού και πρακτικής άσκησης και να απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας! Για να συμμετέχεις κάνε εγγραφή εδώ.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+ ΚΑ131εξερχόμενη κινητικότητα φοιτητών για Σπουδές/Πρακτική Άσκησηακαδημαϊκού έτους 2023-2024, το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων διοργανώνει online παρουσίαση μέσω zoom την Παρασκευή 17.02.2022 (11:00-13:00) για την ενημέρωση των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών οι οποίοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στο Πρόγραμμα.

Πληροφορίες στο σύνδεσμο: Erasmus zoom ενημέρωση

Στο πλαίσιο της Πράξης «Γραφείο Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Πατρών», το Τμήμα Απασχόλησης, Σταδιοδρομίας και Διασύνδεσης, της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Έρευνας, θα υλοποιήσει, Διαδικτυακές Ημέρες Καριέρας, στις 7, 8 & 9 Δεκεμβρίου  2022 καθημερινά από 12.00 μ.μ. – 15.00 μ.μ., για τους φοιτητές/τριες και τους απόφοιτους/τες του Πανεπιστημίου Πατρών.

“Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση»”.

Υπεύθυνος Έργου: κ. Δημήτριος Μούρτζης, Καθηγητής/Αντιπρόεδρος Επιτροπής Ερευνών Π.Π. email:

Ιστοχώρος Επιχειρησιακού Προγράμματος https://empedu.gov.gr

Οι Ημέρες Καριέρας συμβάλλουν στην προώθηση των ευκαιριών απασχόλησης  και αποτελούν  έναν πολύ αποτελεσματικό τρόπο προσέγγισης της αγοράς εργασίας. Στις διαδικτυακές Ημέρες Καριέρας, οι φοιτητές/τριες και οι απόφοιτοι/τες του Πανεπιστημίου Πατρών, έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν μέσω της πλατφόρμας “Ζoom” σε πραγματικό χρόνο με τους υπεύθυνους προσλήψεων των εταιρειών και να πληροφορηθούν για τους τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται η κάθε εταιρεία, σχετικά με τις  κενές θέσεις εργασίας τις οποίες διαθέτουν προς κάλυψη και να υποβάλλουν ερωτήματα.

Οι φοιτητές/τριες και απόφοιτοι/τες του Πανεπιστημίου Πατρών οι οποίοι θα  παρακολουθήσουν τις διαδικτυακές Ημέρες Καριέρας, θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν  σχετικά με τη σύνταξη ενός ελκυστικού βιογραφικού, τις τεχνικές μιας επιτυχημένης συνέντευξης και της παρουσίασης του εαυτού τους σε μικρό χρονικό διάστημα αλλά και της  χρησιμοποίησης της τεχνολογίας στην ανεύρεση θέσεων εργασίας. Παράλληλα θα  έρθουν σε επαφή με εταιρείες τις οποίες θα επιλέξουν, με πιθανούς εργοδότες και θα πληροφορηθούν για τις ευκαιρίες εργασίας του κλάδου τους.

Η δράση  επιτρέπει στους υπεύθυνους προσλήψεων των εταιρειών να συναντήσουν δυνητικούς υποψήφιους και τελικά να προσελκύσουν ταλέντα τα οποία έχουν εκπαιδευτεί σε συγκεκριμένους τομείς.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα T. Μιχαλακέα, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος Απασχόλησης, Σταδιοδρομίας και Διασύνδεσης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Έρευνας,  στο e-mail ,  τηλ: 2610 969662.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο εδώ.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορείτε να υποβάλετε μέσω της φόρμας που είναι διαθέσιμη εδώ.

Πληροφορίες για την εκδήλωση, τις συμμετέχουσες εταιρείες και τους συνδέσμους παρακολούθησης μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.cais.upatras.gr/career-days-page

Αγαπητά μέλη του Τμήματος Χημείας,

Την  Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου, ώρα 6:00 μμ, θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάλεξη με θέμα:

‘Διαχωρισμός ραδιονουκλιδίων για εφαρμογές στην περιβαλλοντική τεχνολογία’

Προσκεκλημένη ομιλήτρια: Φωτεινή Νόλη, Καθηγήτρια, Τμήμα Χημείας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Η τηλεδιάλεξη  πραγματοποιείται στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος ‘Αναλυτική Χημεία & Νανοτεχνολογία’, καλύπτει ερευνητική δραστηριότητα με ιδιαίτερη κοινωνική απήχηση και απευθύνεται σε ευρύ ακροατήριο.

Σύνδεσμος:
https://upatras-gr.zoom.us/j/96020984114?pwd=ZTJuaFRtdTRGOW9aaC9FbmJralZTUT09
Meeting ID: 960 2098 4114
Passcode: 254846

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Η κ. Φωτεινή Νόλη είναι πτυχιούχος χημικός και διδάκτορας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στη Ραδιοχημεία & Πυρηνική Χημεία. Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών της εργάστηκε ερευνητικά στο Ινστιτούτο Πυρηνικής Φυσικής της Φρανκφούρτης και στο Κέντρο Ερευνών (JRC) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Geel-Βέλγιο) ενώ εκπόνησε τη μεταδιδακτορική της έρευνα στο Πανεπιστήμιο της Tουλούζης-Γαλλία. Το 2006 εκλέχθηκε στη θέση του Λέκτορα στο Τμήμα Χημείας του ΑΠΘ με γνωστικό αντικείμενο Ραδιοχημεία και σήμερα είναι καθηγήτρια και υπεύθυνη του ραδιοχημικού εργαστηρίου του Τομέα Γενικής & Ανόργανης Χημείας. Τα ερευνητικά της αντικείμενα είναι εφαρμογή πυρηνικών τεχνικών στην τεχνολογία υλικών, περιβαλλοντική ραδιοχημεία και ραδιοαναλυτική χημεία. Έχει σημαντική διδακτική και ερευνητική δραστηριότητα με μεγάλο αριθμό διπλωματικών εργασιών σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, ενώ έχει συγγράψει αξιόλογο αριθμό επιστημονικών δημοσιεύσεων και είναι κριτής σε αρκετά επιστημονικά περιοδικά.

Με εκτίμηση

Θεόδωρος Χριστόπουλος
Καθηγητής, Τμήμα Χημείας
Πανεπιστήμιο Πατρών
& σμΔΕΠ ITE/ΙΕΧΜΗ

Αγαπητά μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας,

Ο καθηγητής Holden Thorp με ενημέρωσε σήμερα ότι λόγω ξαφνικού και σοβαρού οικογενειακού θέματος δεν θα μπορέσει να δώσει την αποψινή ομιλία του. 

Θα σας στείλω νέα ανακοίνωση για τον επαναπρογραμματισμό της ομιλίας.

Θεόδωρος Χριστόπουλος
Καθηγητής
Τμήμα Χημείας
Πανεπιστήμιο Πατρών

Αγαπητά μέλη του Τμήματος,

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η ακαδημαϊκή ελευθερία δεν είναι μια ‘τιμής ένεκεν’ παραχώρηση προς τους πανεπιστημιακούς ούτε αποτελεί μια επιβράβευση των επιτευγμάτων τους. Η ακαδημαϊκή ελευθερία είναι το οξυγόνο κάθε δημιουργικής δραστηριότητας.  Το πολυδιάστατο έργο της παραγωγής και μετάδοσης γνώσης στο Πανεπιστήμιο και της σύνδεσής της με τις κοινωνικές προκλήσεις, καρποφορεί μόνον όπου οι ακαδημαϊκές κοινότητες ανασαίνουν ελεύθερα. Γι’ αυτό, πήρα την πρωτοβουλία να οργανώσω διαδικτυακή διάλεξη με ομιλητή τον διακεκριμένο καθηγητή Holden Thorp,  Chief Editor του κορυφαίου επιστημονικού περιοδικού ‘SCIENCE’ (AAAS).

Θέμα: Academic Freedom Under Attack:  How the History of Science Explains Where We Are

Ημ/νία και ώρα: Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου, ώρα 6:00 μμ

Σύνδεσμος της τηλεδιάλεξης:
https://upatras-gr.zoom.us/j/96020984114?pwd=ZTJuaFRtdTRGOW9aaC9FbmJralZTUT09
Meeting ID: 960 2098 4114               Passcode: 254846

Σύντομο Βιογραφικό

Holden Thorp became Editor-in-Chief of the Science family of journals on 28 October 2019. He came to Science from Washington University, where he was provost from 2013 to 2019 and where he is Rita Levi-Montalcini Distinguished University Professor and holds appointments in both chemistry and medicine. Thorp joined Washington University after spending three decades at the University of North Carolina at Chapel Hill (UNC), where he served as the 10th chancellor from 2008 through 2013. A North Carolina native, Thorp started at UNC as an undergraduate student and earned a bachelor of science degree in chemistry in 1986. He earned a doctorate in chemistry in 1989 at the California Institute of Technology, working with Harry B. Gray on inorganic photochemistry. He completed postdoctoral work at Yale University with Gary W. Brudvig, working on model compounds and reactions for the manganese cluster in the photosynthetic reaction center. He holds an honorary doctor of laws degree from North Carolina Wesleyan College and is a fellow of the American Academy of Arts and Sciences, the National Academy of Inventors, and the American Association for the Advancement of Science. In his research career, Thorp studied electron-transfer reactions of nucleic acids, developed technology for electronic DNA chips, and cofounded Viamet Pharmaceuticals, which developed VIVJOA (oteseconazole), now approved by the FDA and marketed by Mycovia Pharmaceuticals. Thorp is a venture partner at Hatteras Venture Partners, a consultant to Ancora, and is on the board of directors of PBS, the College Advising Corps, and Artizan Biosciences. Thorp is the coauthor, with Buck Goldstein, of two books on higher education: Engines of Innovation: The Entrepreneurial University in the Twenty-First Century and Our Higher Calling: Rebuilding the Partnership Between America and its Colleges and Universities, both from UNC Press.

Με εκτίμηση

Θεόδωρος Χριστόπουλος
Καθηγητής, Τμήμα Χημείας
Πανεπιστήμιο Πατρών &
σμΔΕΠ ITE/ΙΕΧΜΗ

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Με την παρούσα σας παρακαλούμε να προωθήσετε στα μέλη του Τμήματος σας και στους προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψ. διδάκτορες του τμήματος σας την ενημέρωση για την επετειακή ημερίδα που διοργανώνει η Ένωση Ελλήνων Χημικών, για τα 200 χρόνιά Χημείας στην Ελλάδα. Η ημερίδα θα γίνει στις 25 Ιουνιου, στις 19:00, στο μεγάλο αμφιθέατρο του παλαιού Χημείου, Σόλωνος 104, και θα μεταδωθεί ζωντανά από το κανάλι της ΕΕΧ στο youtube.

Το σύνδεσμο για την παρακολούθηση, το πρόγραμμα και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.eex.gr/news/deltia-tupou/2789-imerida-tis-enosis-ellinon-ximikon-me-thema-200-xronia-apo-tin-elliniki-epanastasi-200-xronia-ximeia-stin-ellada

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Αν. Καθ. Ι. ΚΑΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ Δρ. Ι. ΣΙΤΑΡΑΣ

Latest announces - Πρόσφατες ανακοινώσεις

Must read - Πρέπει να διαβάσω

Contact

Dept of Chemistry
University of Patras
University Campus
Rio Achaias
26504 Greece
Email:
Tel: (+302610) 996202 & 996205 (postsec), 996203 & 996204 (gradsec)

Έντυπα Γραμματείας

Στον παρακάτω σύνδεσμο υπάρχουν συγκεντρωμένα τα έντυπα της Γραμματείας:

Λίστες ανακοινώσεων

Οι λίστες ανακοινώσεων για το Τμήμα είναι διαθέσιμες στον παρακάτω σύνδεσμο:

We use cookies on our website. Some of them are essential for the operation of the site, while others help us to improve this site and the user experience (tracking cookies). You can decide for yourself whether you want to allow cookies or not. Please note that if you reject them, you may not be able to use all the functionalities of the site.