Back to Top

posticon 19ο Συνέδριο Ιατρικής Χημείας

Published: Monday, 23 July 2018 11:32

Δήμος Ήλιδας- Η Πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων

20 Χρόνια ΜΠΣ “Ιατρική Χημεία”(1998-2018)

Ένα Πρόγραμμα Αριστείας

19ο Συνέδριο “Ιατρικής Χημείας”
 Τιμητική Εκδήλωση Δήμου Ήλιδας
20-22 Σεπτεμβρίου 2018

Πολυχώρος Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων Δήμου Ήλιδας, Αμαλιάδα

ΜΠΣ «Ιατρική Χημεία», Δήμος Ήλιδας, Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία

Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας
κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου

https://goo.gl/aqivCM

To 19o Συνέδριο Ιατρικής Χημείας σε συνδιοργάνωση του Μεταπτυχιακού Προγράμματος “Ιατρική Χημεία” του Πανεπιστημίου Πατρών, του Δήμου Ήλιδας και της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων Δήμου Ήλιδας στις 20-22 Σεπτεμβρίου 2018 στην Αμαλιάδα. Η κεντρική εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 22 Σεπτεμβρίου 2018, ημέρα Σάββατο και ώρα 18:00 μ.μ. όπου και θα γίνουν τα εγκαίνια του υπερσύγχρονου Πολυχώρου.

Κεντρική ομιλήτρια και τιμώμενο πρόσωπο του Συνεδρίου και του Δήμου Ήλιδας θα είναι η διακεκριμένη Ελληνο-Αυστραλή Καθηγήτρια Ανοσολογίας του Πανεπιστημίου Victoria της Αυστραλίας, κα Βάσω Αποστολοπούλου. Τίτλος της ομιλίας της θα είναι: «Σύγχρονες εξελίξεις στην Ιατρική Έρευνα: Τι έχουμε επιτύχει. Oι επόμενοι στόχοι» και θα αναφέρεται στη πρόοδο των ερευνών της στην ανοσοθεραπεία του Καρκίνου και της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας. Η κα Αποστολοπούλου θα τιμηθεί από το Δήμο Ήλιδας και το Συνέδριο για την προσφορά της στην Επιστήμη.

Στο Συνέδριο θα συμμετάσχει με κεντρική ομιλία του και ο Καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Heidelberg της Γερμανίας, Harald zur Hausen, Νόμπελ Ιατρικής και Φυσιολογίας για την έρευνά του στην Ανοσοθεραπεία του καρκίνου του τραχήλου. Τίτλος της ομιλίας του θα είναι: "Research in cancer causes as an ultimate precondition for cancer prevention(Η Αντικαρκινική έρευνα είναι η καλύτερη πρόληψη). Ο Καθηγητής Hausen θα τιμηθεί για την προσφορά του στην Επιστήμη και ως ένθερμος Φιλέλληνας.

Στο Συνέδριο, στο οποίο θα συμμετέχουν, επίσης, διακεκριμένοι Ερευνητές από Ελλάδα και Εξωτερικό, έχουν προσκληθούν όλοι οι μέχρι σήμερα αποφοιτήσαντες του Προγράμματος από το 2000 μέχρι σήμερα (άνω των 400). Στη διάρκεια του Συνεδρίου και στα πλαίσια του Εορτασμού των 20 Χρόνων Λειτουργίας του Μεταπτυχιακού Προγράμματος (1998-2018) θα τιμηθούν οι Συντελεστές στην ίδρυση και επιτυχία του Προγράμματος, καθώς και οι απόφοιτοι της πρώτης σειράς του Προγράμματος που αποφοίτησαν το 2000. Σε όλους τους Αποφοίτους του Μεταπτυχιακού Προγράμματος θα δοθεί Αναμνηστικό Βραβείο Συμμετοχής στο Πρόγραμμα. Το Συνέδριο θα τιμήσει τον διακεκριμένο Απόφοιτό του κ. Νίκο Ζαχαράκη, ερευνητή στο National Institute of Ηealth στις ΗΠΑ, για τη σπουδαία ανακάλυψή του στην εξατομικευμένη θεραπεία του καρκίνου, η οποία δημοσιεύτηκε στο Nature Medicine.

Τιμητική Οργανωτική Επιτροπή θα είναι οι Κάτοχοι Nobel, James Watson, Harald zur Hausen, Andrew Schally, Jean Marie Lehn, Ada Yonath, Aaron Ciechanover.

Το Συνέδριο και η Τιμητική Εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Δήμο Ήλιδας, το ΜΠΣ “Ιατρική Χημεία”, τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία και την Ένωση Ελλήνων Χημικών.

Το Συνέδριο και οι εκδηλώσεις στο Δήμο Ήλιδας θα είναι υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, o οποίος θα τιμήσει με την παρουσία του το Συνέδριο και την Τιμητική Εκδήλωση.

Επισυνάπτεται η Αφίσα του Συνεδρίου. Σύντομα θα ανακοινωθεί το Πρόγραμμα των ομιλιών.


Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου

Attachments:
Download this file (ΑΦΙΣΑ  19ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ.jpg)ΑΦΙΣΑ 19ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ.jpg[ ]2018-07-23 11:32

posticon Ιστορική Ομιλία του James Watson για την Ανακάλυψη της Διπλής Έλικας του DNA στο 17ο Συνέδριο Ιατρικής Χημείας στις Σπέτσες

Published: Monday, 03 October 2016 14:24

Ο James Watson, κάτοχος Nobel Ιατρικής και Φυσιολογίας, την παραμονή της αναχώρησής του από τις Σπέτσες, 02/09/2016, έδωσε το πλήρες κείμενο της ομιλίας του που αφορούσε την Ανακάλυψη της Διπλής Έλικας του DNA. Ζήτησε να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος "Ιατρική Χημεία" και του Πανεπιστημίου Πατρών ώστε να έχει πρόσβαση η Πανεπιστημιακή Κοινότητα και ιδιαίτερα οι φοιτητές και οι νέοι ερευνητές. 

Το κείμενο της ομιλίας του είναι μια συναρπαστική διαδρομή των γεγονότων και των πρωταγωνιστών της μεγαλύτερης ανακάλυψης όλων των εποχών! 

Στο link https://goo.gl/UHD1Rq θα βρείτε το κείμενο της ιστορικής ομιλίας! 

Ο James Watson, ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την επίσκεψη του, ευχαρίστησε και εκφράστηκε με ενθουσιασμό για την αγάπη και τη φιλοξενία της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας καθώς και για την τιμή που του απέδωσε η επίσημη Πολιτεία. Eίναι χαρακτηριστική η φράση του σε επιστολή του μετά το Συνέδριο, "We love Greek people"!

Σε πρόσφατη επικοινωνία μας εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί πάλι την Ελλάδα το επόμενο καλοκαίρι. Η συμμετοχή του στο Συνέδριο ήταν μια μεγάλη τιμή για  την Αναργυρειο και Κοργιαλενειο Σχολη  Σπετσων, για το Πανεπιστήμιο Πατρών και για τη χώρα μας! Οι πολύωρες συζητήσεις του με τους συνέδρους και ιδιαίτερα με νέους ερευνητές με πολύτιμες συμβουλές ήταν στιγμές μοναδικές και αξέχαστες!

Η επίσκεψη του James Watson στην Ελλάδα, η ομιλία του και η επικοινωνία του με τους Έλληνες ερευνητές θα αναφέρεται στις επόμενες γενεές με μεγάλη τιμή για τη χώρα μας!

posticon Συνέδριο: «Προσβασιμότητα στη Μάθηση των Φοιτητών με Ειδικές Ανάγκες/ Αναπηρία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση»

Published: Tuesday, 20 September 2016 12:11

Επισυνάπτεται πρόσκληση για το Συνέδριο:

«Προσβασιμότητα στη Μάθηση των Φοιτητών με Ειδικές Ανάγκες/ Αναπηρία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση»,

Inclusive Education in Higher Education”,

που θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Πατρών στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2016.

 

Με την συμμετοχή εκπροσώπων:

  • του European Agency for Special Needs and Inclusive Education
  • Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο: http://www.upatras.gr/el/node/6112

Attachments:
Download this file (Πρόσκληση σε Συνέδριο.pdf)Πρόσκληση σε Συνέδριο.pdf[ ]2016-09-20 12:10

posticon Δελτίο Τύπου - Η Ελλάδα Τιμά τον James D. Watson - Iστορικές Στιγμές στην Αναργύρειο και Κοργιαλένειο Σχολή Σπετσών

Published: Saturday, 10 September 2016 10:28

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

17ο Συνέδριο Ιατρικής Χημείας

Ο James D. Watson, Nobel Ιατρικής και Φυσιολογίας
για την ανακάλυψη της Διπλής Έλικας του DNA,
αναγορεύτηκε Επίτιμος Δημότης Σπετσών

Ιστορικές στιγμές στην
Αναργύρειο και Κοργιαλένειο Σχολή Σπετσών

29-31 Αυγούστου 2016, Σπέτσες

Υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας

Περισσότερες πληροφορίες στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.medicinalchemistry.gr/el/announces-el/242-deltio-typou-i-ellada-tima-ton-james-d-watson-istorikes-stigmes-stin-anargyreio-kai-korgialeneio-sxoli-spetson.html

Page 1 of 4

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.