ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΧΗΜΕΙΑΣ

Εκτύπωση

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με χαρά σας ενημερώνουμε για δύο πρόσφατες επιστημονικές επιτυχίες του μέλους του Τμήματος Χημείας, Καθηγητή Βιοχημείας Ν. Καραμάνου:
1. Μετά από πρόταση του μεγάλου βεληνεκούς εκδοτικού οίκου Springer ανακηρύχθηκε Series editor της σειράς των θεματικών βιβλίων Biology of Extracellular Matrix από το Σεπτέμβριο του 2018 (https://www.springer.com/series/8422). H σειρά αυτή θεωρείται από τις πλέον επιτυχημένες στο πεδίο.
2. Ο Καθηγητής Ν. Καραμάνος κατέχει πλέον τη θέση του Deputy editor του επιστημονικού περιοδικού Matrix Biology (impact factor 8.136). To περιοδικό ανήκει κατά την SCImago Journal Rank στην κατάταξη /κατηγορία Q1 και αποτελεί το σημαντικότερο μέσο δημοσιεύσεων στο ερευνητικό πεδίo. https://www.journals.elsevier.com/matrix-biology/editorial-board
Συγχαρητήρια στον συνάδελφο Ν. Καραμάνο και στην ερευνητική του ομάδα για τις σημαντικές αυτές επιτυχίες, οι οποίες αντανακλούν στην ποιότητα και στην αναγνώριση του ερευνητικού έργου που υλοποιείται στο Τμήμα Χημείας, στη Σχολή Θετικών Επιστημών και στο Πανεπιστήμιο.
Σε μια δύσκολη περίοδο, η διεθνής αναγνώριση του έργου και του ανθρώπινου δυναμικού του Πανεπιστημίου μας, ικανοποιεί και ενθαρρύνει ενώ επιπλέον συμβάλει σημαντικά στη λειτουργία και στην προβολή του Ιδρύματος.

Με εκτίμηση
Γεώργιος Παπαθεοδώρου
Κοσμήτορας Σχολής Θετικών Επιστημών
Πανεπιστήμιο Πατρών