Κανελλάκη Μαρία

Εκτύπωση

Kanellaki M.
Kanellaki M.

Καθηγήτρια

Τηλέφωνο: (+302610) 962959, 997123

Fax: (+302610) 997118

Ηλεκτρονική Διεύθυνση:

Προσωπική Ιστοσελίδα: http://www.chem.upatras.gr/faculty/kanellaki

Κατάλογος δημοσιεύσεων:

Ώρες επικοινωνίας: 11:00-13:00 καθημερινά

Βιογραφικό Σημείωμα

Προηγούμενες θέσεις:

1977-83:      Βοηθός-ερευνητής στο εργαστήριο της Ανόργανης και Αναλυτικής Χημείας, Παν/μιο Πατρών

1983-90:       Λέκτορας του Χημικού Τμήματος, Παν/μιο Πατρών

1990-99:       Επίκουρος Καθηγήτρια, Χημεία και Τεχνολογία Τροφίμων, Τμήμα Χημείας, Παν/μιο Πατρών

1999- 2007:  Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Χημεία και Βιοτεχνολογία τροφίμων, Τμήμα Χημείας, Παν/μιο, Πατρών

2007- σημ.    Καθηγήτρια Χημεία και Βιοτεχνολογία τροφίμων Τμήμα Χημείας, Παν/μιο, Πατρών

Ακαδημαϊκές σπουδές:

1972-1977:   Πτυχίο Χημικού Πανεπιστήμιο Πατρών

1983:            Λήψη Διδακτορικού Διπλώματος

Ξένη γλώσσα: Αγγλικά

Ερευνητικό-Συγγραφικό Εργο:

Δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά:130
Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας:4
Δημοσιεύσεις σε συλλογικούς τόμους:7
Διδακτικά Συγγράμματα:3
Αναφορές από άλλους ερευνητές:1972

Κριτής εργασιών σε Επιστημονικά Περιοδικά:

Journal of Agricultural and Food Chemistry
Journal of Food Science
Process Biochemistry
Journal of Food Engineering
Electronic Journal of Biotechnology
Enzyme and Microbial Technology
Bioresource Technology
Biochemical Engineering Journal
Journal of Food Process Engineering
Trends in Food Science & Technology
European Food Research and Technology
Food Technology and Biotechnology
Journal of Bioscience and Bioengineering  
Applied Energy
Sensors
AIMS, Agriculture and Food
Food Microbiology
Food Chemistry
African Journal of Microbiology Research
Meat Science
Environmental Science and Pollution Research
Food and Function


Διδασκόμενα Μαθήματα

1. Χημεία Τροφίμων
2. Χημεία και Τεχνολογία Τροφίμων-Οινολογία I
3. Χημεία και Τεχνολογία Τροφίμων-Οινολογία ΙI
4. Αμπελουργία

Επίσης διδάσκω κεφάλαια σε μαθήματα μεταπτυχιακού επιπέδου:
1. Προχωρημένη Χημεία Τροφίμων
2. Προχωρημένη ΤεχνολογίαΤροφίμων:Εργαστηριακές ασκήσεις
3. Βιοτεχνολογία Τροφίμων


Ερευνητικές Δραστηριότητες

Ακινητοποίηση μικροοργανισμών, Παραγωγή πόσιμου και ενεργειακού οινοπνεύματος, Οινοποίηση, Ζυθοποίηση, Εκμετάλλευση αγροτο-βιομηχανικών αποβλήτων, Γαλακτοκομικά προϊόντα-προβιοτικά, Λειτουργικά Τρόφιμα


Αντιπροσωπευτικές Δημοσιεύσεις