Προσκεκλημένη ομιλία: Νέες αναλυτικές μεθοδολογίες για (βιο)χημική ανάλυση δειγμάτων στο πεδίο, Διονύσιος Χριστοδουλέας, Αναπλ. Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Μασαχουσέτης

Αγαπητά μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας,

Την Παρασκευή 24/6 και ώρα 13:00, στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος ‘Αναλυτική Χημεία & Νανοτεχνολογία’, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με θέμα:

"Νέες αναλυτικές μεθοδολογίες για (βιο)χημική ανάλυση δειγμάτων στο πεδίο"

Προσκεκλημένος ομιλητής: Διονύσιος Χριστοδουλέας, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Χημείας, Πανεπιστήμιο Μασαχουσέτης, Λόουελ Μασαχουσέτης

Τόπος: Αίθουσα ΧΗ8, Ισόγειο, Νέο Κτήριο Χημείας

Η διάλεξη διακρίνεται από διεπιστημονικότητα και απευθύνεται σε ευρύ ακροατήριο.

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Διονύσιος Χριστοδουλέας γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Φοίτησε στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου πήρε Πτυχίο στη Χημεία (2004), Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη "Χημική Ανάλυση-Έλεγχο Ποιότητας" (2007), και Διδακτορικό Δίπλωμα στη Χημεία (2012) υπό την επίβλεψη του Καθ. Α. Καλοκαιρινού. Απέκτησε επίσης Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στα "Τεχνο-οικονομικά Συστήματα" (2011) από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Το 2012 μετέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες για μεταδιδακτορικές σπουδές στο Τμήμα Χημείας και Χημικής Βιολογίας στο Harvard University και συνεργάστηκε με τον Καθ. George Whitesides. Toν Ιανουάριο του 2016 ξεκίνησε την καριέρα του σαν Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης στο Λόουελ της Μασαχουσέτης. Τον Ιούνιο του 2022 προήχθη στη βαθμίδα του Μόνιμου Αναπληρωτή Καθηγητή. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα της ομάδας του είναι η ανάπτυξη α) νέων αναλυτικών μεθοδολογιών για ανάλυση δειγμάτων στο πεδίο, β) νέων αισθητήρων, γ) νέων υλικών για αισθητήρες και άλλες εφαρμογές. Στη διάρκεια της καριέρας του, του έχουν απονεμηθεί πλήθος υποτροφιών και βραβείων (υποτροφίες Ωνάση, Προποντίς, Παπαδάκη, ΕΚΕΦΕ Δημόκριτου, βραβεία επίδοσης ΙΚΥ). Η παρούσα επίσκεψή του στην Ελλάδα χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα 'Διασπορά' του Ιδρύματος Νιάρχου.

Με εκτίμηση

Δέσποινα Καλογιάννη
Επίκ. Καθηγήτρια
Τμήμα Χημείας
Πανεπιστήμιο Πατρών

Latest announces - Πρόσφατες ανακοινώσεις

Must read - Πρέπει να διαβάσω

Επικοινωνία

Τμήμα Χημείας
Πανεπιστήμιο Πατρών
Πανεπιστημιούπολη
Ρίο Αχαΐας
26504 Ελλάδα
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλέφωνο: (+302610) 996202 & 996205 (προπτυχιακά), 996203 & 996204 (μεταπτυχιακά)

Λίστες ανακοινώσεων

Οι παρακάτω λίστες ανακοινώσεων είναι διαθέσιμες για το Τμήμα Χημείας.

Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ)

Για εγγραφή στη λίστα στείλτε email στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για διαγραφή από τη λίστα στείλτε email στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (ΛΙΣΤΑ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ ΤΜΗΜΑΤΟΣ)...