Υποτροφίες Α. Μεντζελόπουλος

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ «ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΕΝΤΖΕΛΟΠΟΥΛΟΣ»

Για σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Ακαδημαϊκού έτους 2018-2019

Κατά την ακαδημαϊκή περίοδο 2018-2019  συνεχίζεται για 9η συνεχή χρονιά ο θεσμός των υποτροφιών «Ανδρέας Μεντζελόπουλος» για σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Με την παρούσα προκήρυξη δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση των Διδακτορικών Σπουδών αφού οι αντίστοιχες υποτροφίες αυξάνονται σε 7 και στοχεύουν στην υποστήριξη καινοτόμων επιστημονικών ιδεών οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε προϊόντα ή μεθόδους που θα συνεισφέρουν στην ευημερία της χώρα μας. Με το τρόπο αυτό ο Δωρητής ενισχύει την παραμονή των επιστημόνων στον τόπο τους και τους προτρέπει να εμπλακούν στην παραγωγική διαδικασία.

Οι υποτροφίες αφορούν μόνο σε οικονομικά ασθενείς φοιτητές. Η υποτροφία συνεχίζεται σε όλα τα έτη σπουδών με την προϋπόθεση ότι ο υπότροφος έχει καλή επίδοση στις σπουδές του. Αναλυτικά οι προσφερόμενες υποτροφίες έχουν ως εξής:

  1. Για Προπτυχιακές Σπουδές: Έως Τριάντα (30) υποτροφίες των 5.000 €/έτος στους πρωτοετείς φοιτητές (νέο-εισαχθέντες το 2018).
    Υποτροφίες χορηγούνται, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, και σε φοιτητές οι οποίοι ξεκινούν το δεύτερο έτος σπουδών. Στην περίπτωση αυτή, οι φοιτητές θα πρέπει να έχουν περάσει όλα τα μαθήματα του πρώτου έτους.
  1. Για Μεταπτυχιακές Σπουδές (αποκλειστικά για αποφοίτους του Πανεπιστημίου Πατρών, οι οποίες θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά στο Πανεπιστήμιο Πατρών):
  • Έως Δύο (2) υποτροφίες των 5.000 €/έτος και για δύο το πολύ έτη, για μεταπτυχιακές σπουδές (master) στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
  • Έως Επτά (7) υποτροφίες των 10.000 €/έτος και για 3 το πολύ έτη, για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων λήγει την Παρασκευή 5η Οκτωβρίου 2018. Οι υποψηφιότητες υποβάλλονται στο Γενικό Πρωτόκολλο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Αναλυτικές οδηγίες για την υποβολή των αιτήσεων στα κάτωθι link:

http://www.upatras.gr/el/mentzelopoulos

 

Υπεύθυνος Διαχείρισης Υποτροφιών

Καθηγητής Βασίλειος Αναστασόπουλος

email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Κιν. 697 5020 196

Latest announces - Πρόσφατες ανακοινώσεις

Must read - Πρέπει να διαβάσω

Contact

Dept of Chemistry
University of Patras
University Campus
Rio Achaias
26504 Greece
Email: chemsecr@upatras.gr
Tel: (+302610) 996202 & 996205 (postsec), 996203 & 996204 (gradsec)


View map in new window

Λίστες ανακοινώσεων

Οι παρακάτω λίστες ανακοινώσεων είναι διαθέσιμες για το Τμήμα Χημείας.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ)

Για εγγραφή στη λίστα στείλτε email στη διεύθυνση This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Για διαγραφή από τη λίστα στείλτε email στη διεύθυνση This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (ΛΙΣΤΑ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ ΤΜΗΜΑΤΟΣ)...