Back to Top

posticon Ιστορική Ομιλία του James Watson για την Ανακάλυψη της Διπλής Έλικας του DNA στο 17ο Συνέδριο Ιατρικής Χημείας στις Σπέτσες

Published: Monday, 03 October 2016 14:24

Ο James Watson, κάτοχος Nobel Ιατρικής και Φυσιολογίας, την παραμονή της αναχώρησής του από τις Σπέτσες, 02/09/2016, έδωσε το πλήρες κείμενο της ομιλίας του που αφορούσε την Ανακάλυψη της Διπλής Έλικας του DNA. Ζήτησε να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος "Ιατρική Χημεία" και του Πανεπιστημίου Πατρών ώστε να έχει πρόσβαση η Πανεπιστημιακή Κοινότητα και ιδιαίτερα οι φοιτητές και οι νέοι ερευνητές. 

Το κείμενο της ομιλίας του είναι μια συναρπαστική διαδρομή των γεγονότων και των πρωταγωνιστών της μεγαλύτερης ανακάλυψης όλων των εποχών! 

Στο link https://goo.gl/UHD1Rq θα βρείτε το κείμενο της ιστορικής ομιλίας! 

Ο James Watson, ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την επίσκεψη του, ευχαρίστησε και εκφράστηκε με ενθουσιασμό για την αγάπη και τη φιλοξενία της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας καθώς και για την τιμή που του απέδωσε η επίσημη Πολιτεία. Eίναι χαρακτηριστική η φράση του σε επιστολή του μετά το Συνέδριο, "We love Greek people"!

Σε πρόσφατη επικοινωνία μας εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί πάλι την Ελλάδα το επόμενο καλοκαίρι. Η συμμετοχή του στο Συνέδριο ήταν μια μεγάλη τιμή για  την Αναργυρειο και Κοργιαλενειο Σχολη  Σπετσων, για το Πανεπιστήμιο Πατρών και για τη χώρα μας! Οι πολύωρες συζητήσεις του με τους συνέδρους και ιδιαίτερα με νέους ερευνητές με πολύτιμες συμβουλές ήταν στιγμές μοναδικές και αξέχαστες!

Η επίσκεψη του James Watson στην Ελλάδα, η ομιλία του και η επικοινωνία του με τους Έλληνες ερευνητές θα αναφέρεται στις επόμενες γενεές με μεγάλη τιμή για τη χώρα μας!

posticon Συνέδριο: «Προσβασιμότητα στη Μάθηση των Φοιτητών με Ειδικές Ανάγκες/ Αναπηρία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση»

Published: Tuesday, 20 September 2016 12:11

Επισυνάπτεται πρόσκληση για το Συνέδριο:

«Προσβασιμότητα στη Μάθηση των Φοιτητών με Ειδικές Ανάγκες/ Αναπηρία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση»,

Inclusive Education in Higher Education”,

που θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Πατρών στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2016.

 

Με την συμμετοχή εκπροσώπων:

  • του European Agency for Special Needs and Inclusive Education
  • Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο: http://www.upatras.gr/el/node/6112

posticon Δελτίο Τύπου - Η Ελλάδα Τιμά τον James D. Watson - Iστορικές Στιγμές στην Αναργύρειο και Κοργιαλένειο Σχολή Σπετσών

Published: Saturday, 10 September 2016 10:28

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

17ο Συνέδριο Ιατρικής Χημείας

Ο James D. Watson, Nobel Ιατρικής και Φυσιολογίας
για την ανακάλυψη της Διπλής Έλικας του DNA,
αναγορεύτηκε Επίτιμος Δημότης Σπετσών

Ιστορικές στιγμές στην
Αναργύρειο και Κοργιαλένειο Σχολή Σπετσών

29-31 Αυγούστου 2016, Σπέτσες

Υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας

Περισσότερες πληροφορίες στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.medicinalchemistry.gr/el/announces-el/242-deltio-typou-i-ellada-tima-ton-james-d-watson-istorikes-stigmes-stin-anargyreio-kai-korgialeneio-sxoli-spetson.html

posticon 17ο Συνέδριο Ιατρικής Χημείας (Summer School) – Σπέτσες 29-31 Αυγούστου 2016 – Αναγόρευση James Watson σε Επίτιμο Δημότη Σπετσών – Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Published: Tuesday, 26 April 2016 15:53

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

για συμμετοχή Μεταπτυχιακών Φοιτητών και μελών ΔΕΠ

17ο Συνέδριο Ιατρικής Χημείας

Σπέτσες, 29-31 Αυγούστου, 2016

Αναγόρευση James Watson σε Επίτιμο Δημότη Σπετσών

“The DNA Double Helix, as a Hallmark in modern Science and Society”

Το 17ο Συνέδριο Ιατρικής Χημείας με τίτλο: "Από τη Μοριακή Βιολογία στην Ιατρική Χημεία", θα πραγματοποιηθεί στις Σπέτσες, 29-31 Αυγούστου, 2016 στην ιστορική Αναργύρειο και Κοργιαλένειο Σχολή Σπετσών στα πλαίσια της εκδήλωσης Αναγόρευσης του James Watson, Κατόχου Nobel Ιατρικής, σε Επίτιμο Δημότη Σπετσών για την προσφορά του στην Επιστήμη και στην Ανθρωπότητα αλλά και για την υποστήριξή του στην Ελλάδα, ως ένθερμος Φιλέλληνας.

Το συνέδριο θα γίνει στην ιστορική Σχολή, με αφορμή τα 50 χρόνια Συνεδρίων Μοριακής Βιολογίας, καθώς εκεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το 1966, οι Watson και Crick παρουσίασαν την ανακάλυψή των για τη διπλή έλικα του DNA. Στο συνέδριο και στην εκδήλωση της αναγόρευσης του James Watson, θα συμμετέχει με ομιλία της και η Ελληνίστρια Καθηγήτρια Ποίησης στο King's College του Λονδίνου, Ruth Padel, τρισέγγονη του Δαρβίνου, με τίτλο: “Charles Darwin: His thought, life and family”.

Μετά από επικοινωνία με την Αναργύρειο Σχολή, υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας από τη Σχολή 50-60 συνέδρων για να παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου. Θα δοθεί προτεραιότητα σε όσους μεταπτυχιακούς φοιτητές, ερευνητές και μέλη ΔΕΠ συμμετάσχουν με δεκάλεπτες ή δεκαπεντάλεπτες ομιλίες ή με ανηρτημένες ανακοινώσεις (poster). Η φιλοξενία θα περιλαμβάνει διαμονή και διατροφή για τις ημέρες Κυριακή με Τετάρτη (28 με 31 Αυγούστου, 2016) με ένα πολύ μικρό αντίτιμο (20-30 € την ημέρα). Σε περίπτωση εξασφάλισης περισσότερων χορηγιών το κόστος διαμονής και διατροφής θα μειωθεί ή θα είναι δωρεάν. Η παρακολούθηση και η συμμετοχή στο  Συνέδριο θα είναι δωρεάν και με το πέρας του Συνεδρίου θα χορηγηθεί πιστοποιητικό συμμετοχής.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Συνέδριο με ομιλία ή με αναρτημένη ανακοίνωση (poster) παρακαλούνται να στείλουν στο email: , έως 23 Μαΐου, 2016, τον τίτλο της εργασίας τους (ελληνικά και αγγλικά) και μία σύντομη περίληψη της εργασίας (Abstract). Οι περιλήψεις θα περιληφθούν στα Πρακτικά του Συνεδρίου και θα δημοσιευθούν στη συνέχεια σε έγκριτο Επιστημονικό Περιοδικό Βιοεπιστημών σε έκδοση αφιερωμένη στο Συνέδριο. Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το Συνέδριο (Summer School), πέραν αυτών που θα συμμετάσχουν με εργασίες, να δηλώσουν συμμετοχή-εγγραφή  στο email , μέχρι 23 Μαΐου. Θα βοηθήσει στην προετοιμασία της φιλοξενίας στην Αναργύρειο Σχολή Σπετσών, όσο το δυνατόν περισσοτέρων φοιτητών, μεταπτυχιακών και αποφοίτων, αλλά και συναδέλφων μελών ΔΕΠ, που επιθυμούν να παρευρεθούν.

Το Συνέδριο και η Εκδήλωση προς τιμήν του James Watson θα είναι υπό την τιμητική αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Δελτίο Τύπου Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών:https://goo.gl/R2ciuI

Γιάννης Ματσούκας

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής

posticon WORKSHOP “Recent advances on Biotechnology”

Published: Tuesday, 17 March 2015 17:20

Καλουνται οι φοιτητές που θέλουν να παρακολουθήσουν την ημερίδα με τίτλο "Recent advances on Biotechnology" που θα γίνει στις 23/3 στην αίθουσα σεμιναρίων του Τμήματος Χημείας, να προσέλθουν έως την Παρασκευή 20/3 στο εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων στο Νότιο Κτίριο, 2ο όροφο, για να εγγραφούν διοτι υπαρχει περιορισμένος αριθμος θεσεων.

Page 1 of 4

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.