Λογαριασμός
Παρακαλώ περιμένετε, ταυτοποίηση ...
×

Αγαπητοί φοιτητές/ τριες όλων των κύκλων σπουδών του Τμήματος Χημείας σας ενημερώνουμε ότι έχει ήδη ανακοινωθεί η προκύρηξη για την υποβολή αιτήσεων στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ / PLACEMENTS (Πρακτική Άσκηση).

ERASMUS+ / PLACEMENTS -  Η δράση αυτή απευθύνεται σε φοιτητές όλων των κύκλων σπουδών προκειμένου να πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση διάρκειας δύο έως τριών μηνών, σε: Επιχειρήσεις, Ερευνητικά Κέντρα, Βιομηχανίες, Νοσοκομεία, Σχολεία Εργαστήρια και άλλους οργανισμούς στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε Νορβηγία, Ισλανδία, Λιχτενστάιν καθώς και σε συνεργαζόμενες χώρες εκτός Ε.Ε.: Τουρκία, ΠΓΔΜ και Σερβία.

Αναλυτικές πληροφορίες για όλα τα στάδια της διαδικασίας και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πατρών.

http://www.upatras.gr/el/erasmus_placements_mobility

Ο Συντονιστής ERASMUS+

Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος

Αναπλ. Καθηγητής

Από το Aκαδημαϊκό Έτος 1989/1990 το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών συμμετέχει στο πιλοτικό πρόγραμμα ECTS (Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Σύστημα Μεταφερομένων Ακαδημαϊκών Μονάδων), που αποτελούσε μία από τις δραστηριότητες του γενικότερου προγράμματος ERASMUS (ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ). Εξ' άλλου το πρόγραμμα ERASMUS είναι μέρος του γενικότερου προγράμματος SOCRATES και αφορά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το πρόγραμμα SOCRATES αποσκοπεί στη βελτίωση της παρεχομένης εκπαίδευσης και κατάρτισης των νέων της Ευρώπης.

Ένας από τους κύριους στόχους του προγράμματος ERASMUS είναι η αμοιβαία αναγνώριση των σπουδών μεταξύ των ΑΕΙ της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, έτσι ώστε οι φοιτητές να μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα μεταξύ των κρατών/μελών της. Το ECTS ιδρύθηκε σαν εξαετές πειραματικό μοντέλο για να μελετήσει και στη συνέχεια εδραιώσει την αναγνώριση των σπουδών ΑΕΙ μέσω της μεταφοράς ακαδημαϊκών μονάδων (credits).

Τι είναι το ECTS
ECTS είναι τα αρχικά του "European Community Course Credit Transfer System" δηλαδή του Συστήματος Μεταφερομένων Ακαδημαϊκών Μονάδων, που δημιουργήθηκε από την Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων με σκοπό την προώθηση της αμοιβαίας αναγνώρισης των σπουδών μεταξύ των Α.Ε.Ι. της Ευρωπαϊκής Κοινότητας - και από την ακαδημαϊκή χρονιά 1992-93, ανάμεσα στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, και ορισμένα κράτη μέλη της ΕΖΕΣ (EFTA χώρες) - έτσι ώστε οι φοιτητές να μπορούν να παρακολουθούν μέρος των σπουδών τους στο εξωτερικό.

Το ECTS σύστημα βασίζεται στην αρχή της αμοιβαίας αναγνώρισης και εμπιστοσύνης μεταξύ των συμμετεχόντων Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι λίγοι κανόνες του ECTS, οι οποίοι αναφέρονται στην Πληροφόρηση (σε προσφερόμενα μαθήματα), την Συμφωνία (μεταξύ των ιδρυμάτων αποστολής και υποδοχής) και την Χρήση των Ακαδημαϊκών Μονάδων (που καταδεικνύουν το έργο που επιτελεί ο φοιτητής), ορίσθηκαν για να ενισχύσουν αυτή την αμοιβαία αναγνώριση και εμπιστοσύνη. Κάθε Πανεπιστημιακό Tμήμα που υιοθετεί το σύστημα ERASMUS περιγράφει τα μαθήματα που προσφέρει όχι μόνο ως προς το περιεχόμενό τους αλλά και ως προς τον αριθμό των ακαδημαϊκών μονάδων που αντιστοιχούν σε κάθε μάθημα.

© 2008 Chem@UPatras

template by L.THEME

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.