Λογαριασμός
Παρακαλώ περιμένετε, ταυτοποίηση ...
×

Βιβλιοθήκη

Η Βιβλιοθήκη του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών στεγάζεται στο ισόγειο του Βόρειου κτιρίου του Τμήματος και καλύπτει έκταση 500 περίπου τετραγωνικών μέτρων.

Υπεύθυνη Υπάλληλος Βιβλιοθήκης: Άννα Μαλλιώρη.

Ωράριο Λειτουργίας
Δευτέρα-Παρασκευή: 8.00 π.μ. - 2.30 μ.μ. Η Βιβλιοθήκη παραμένει κλειστή κατά τις επίσημες αργίες, ενώ για το καλοκαιρινό ωράριο γίνεται σχετική ενημέρωση.

Δανεισμός
Δικαίωμα δανεισμού έχουν όλοι οι φοιτητές, το επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό του Τμήματος καθώς και οι εργαζόμενοι και ερευνητές της Πανεπιστημιακής κοινότητας. Τα βιβλία δανείζονται για διάστημα 10 ημερών με δικαίωμα ανανέωσης. Δεν δανείζονται πληροφοριακά βοηθήματα όπως λεξικά, εγκυκλοπαίδειες κλπ.

Ως νεοσύστατη βιβλιοθήκη περιλαμβάνει μια συλλογή 3.200 περίπου βιβλίων, που αναφέρονται κυρίως στις επιστήμες: Χημεία, Φυσική, Βιοχημεία, Χημική Τεχνολογία, Τεχνολογία Τροφίμων, Αστρονομία, Μαθηματικά. Περιέχει πλούσια συλλογή διδακτορικών διατριβών από το 1964 έως σήμερα και διπλωματικών εργασιών (από το 1997). Τα τελευταία χρόνια η βιβλιοθήκη έχει εμπλουτιστεί και με τις διατριβές μεταπτυχιακών ειδικεύσεων των μεταπτυχιακών προγραμμάτων, του Τμήματος Χημείας. Στη διάθεση των χρηστών βρίσκονται επίσης λεξικά, εγκυκλοπαίδειες, handbooks, και άλλα πληροφοριακά εγχειρίδια. Το υλικό της βιβλιοθήκης είναι ταξιθετημένο και ταξινομημένο σύμφωνα με το δεκαδικό σύστημα ταξινόμησης Dewey. Στη συλλογή περιλαμβάνονται 28 τίτλοι περιοδικών παλαιών συνδρομών που δεν έχουν ανανεωθεί.

Το αναγνωστήριο της βιβλιοθήκης έχει χωρητικότητα 30 ατόμων και 8 θέσεις εργασίας σε Η/Υ που διατίθενται για ελεύθερη χρήση από τους φοιτητές. Στη διάθεσή τους βρίσκεται φωτοτυπικό μηχάνημα. Απαγορεύεται η φωτοτύπηση υλικού που δεν ανήκει στη συλλογή της βιβλιοθήκης.

Λίστες ανακοινώσεων

Οι λίστες ανακοινώσεων για το Τμήμα είναι διαθέσιμες στον παρακάτω σύνδεσμο:

Έντυπα Γραμματείας

Στον παρακάτω σύνδεσμο υπάρχουν συγκεντρωμένα τα έντυπα της Γραμματείας:

© 2008 Chem@UPatras

template by L.THEME

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.