ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

Με το άρθρο έκτο της με αριθμ. 60720/Ζ1/21.5.2020 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Β΄1971) ορίστηκε ότι: «Σε περιπτώσεις αλλογενών/αλλοδαπών φοιτητών εκτός Ε.Ε. και αλλογενών/αλλοδαπών φοιτητών εντός Ε.Ε. συμπεριλαμβανομένων των Κυπρίων φοιτητών, σχετικά με τα οριζόμενα στα ανωτέρω άρθρα ως προς τη συμμετοχή τους στις κλινικές και εργαστηριακές ασκήσεις, καθώς και στις εξετάσεις, εφαρμόζονται οι ρυθμίσεις των ισχυουσών Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων για τη σύνδεση και την είσοδό τους στη χώρα, σύμφωνα με τις εκάστοτε παρεχόμενες οδηγίες της αρμόδιας Επιτροπής.».
Έχοντας ως στόχο τη ρύθμιση του εν λόγω ζητήματος με ενιαίο τρόπο για τους αλλογενείς φοιτητές, προκειμένου να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις σπουδές τους, η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 σύμφωνα με την από 20.5.2020γνώμη της (56η συνεδρίαση), καθόρισε εκ νέου τα ειδικότερα μέτρα, τα οποία θα πρέπει να εφαρμόζονται κατά την είσοδο στην ημεδαπή των αλλογενών φοιτητών των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.).

Ειδικότερα, κατά την ως άνω συνεδρίαση αποφασίστηκε ότι οι αλλογενείς φοιτητές, και ιδίως οι φοιτητές που προέρχονται από την Κύπρο και την Ιορδανία, μετά την είσοδό τους στην ελληνική επικράτεια θα πρέπει:

α) να παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό για χρονικό διάστημα αποκλειστικά πέντε (5) ημερών και

β) να υποβληθούν σε μοριακό έλεγχο μετά το πέρας των πέντε (5) ημερών.

Με την είσοδό τους στη χώρα οι εν λόγω φοιτητές ενημερώνουν σχετικά το Τμήμα φοίτησής τους το οποίο εν συνεχεία ενημερώνει τον Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του οικείου Α.Ε.Ι. Η διοίκηση του Α.Ε.Ι. προβαίνει σε συνεννόηση με τον Ε.Ο.Δ.Υ. έτσι ώστε μετά το πέρας της προθεσμίας των πέντε (5) ημερών κατ’ οίκον περιορισμού των αλλογενών φοιτητών, να διοργανωθεί συλλογή δειγμάτων από τους εν λόγω φοιτητές μέσω των Κινητών Μονάδων του Ε.Ο.Δ.Υ. σε τόπο και χρόνο οριζόμενο από το οικείο Α.Ε.Ι. Σε περίπτωση που τα αποτελέσματα του ελέγχου είναι αρνητικά, οι φοιτητές δύναται να συμμετάσχουν κανονικά στην εκπαιδευτική δραστηριότητα του Α.Ε.Ι., στο οποίο φοιτούν (κλινικές ή εργαστηριακές ασκήσεις και εξετάσεις). Σε αντίθετη περίπτωση, οι φοιτητές θα πρέπει να παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό εφαρμόζοντας τα μέτρα που συστήνονται από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται.

Επιπρόσθετα σας ενημερώνουμε πως σύμφωνα με απόφαση της Συγκλήτου του Π. Πατρών η εξεταστική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο εξ’ αποστάσεως.

Latest announces - Πρόσφατες ανακοινώσεις

Must read - Πρέπει να διαβάσω

Επικοινωνία

Τμήμα Χημείας
Πανεπιστήμιο Πατρών
Πανεπιστημιούπολη
Ρίο Αχαΐας
26504 Ελλάδα
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλέφωνο: (+302610) 996202 & 996205 (προπτυχιακά), 996203 & 996204 (μεταπτυχιακά)

Λίστες ανακοινώσεων

Οι παρακάτω λίστες ανακοινώσεων είναι διαθέσιμες για το Τμήμα Χημείας.

Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ)

Για εγγραφή στη λίστα στείλτε email στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για διαγραφή από τη λίστα στείλτε email στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (ΛΙΣΤΑ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ ΤΜΗΜΑΤΟΣ)...