17ο Συνέδριο Ιατρικής Χημείας (Summer School) – Σπέτσες 29-31 Αυγούστου 2016 – Αναγόρευση James Watson σε Επίτιμο Δημότη Σπετσών – Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

για συμμετοχή Μεταπτυχιακών Φοιτητών και μελών ΔΕΠ

17ο Συνέδριο Ιατρικής Χημείας

Σπέτσες, 29-31 Αυγούστου, 2016

Αναγόρευση James Watson σε Επίτιμο Δημότη Σπετσών

“The DNA Double Helix, as a Hallmark in modern Science and Society”

Το 17ο Συνέδριο Ιατρικής Χημείας με τίτλο: "Από τη Μοριακή Βιολογία στην Ιατρική Χημεία", θα πραγματοποιηθεί στις Σπέτσες, 29-31 Αυγούστου, 2016 στην ιστορική Αναργύρειο και Κοργιαλένειο Σχολή Σπετσών στα πλαίσια της εκδήλωσης Αναγόρευσης του James Watson, Κατόχου Nobel Ιατρικής, σε Επίτιμο Δημότη Σπετσών για την προσφορά του στην Επιστήμη και στην Ανθρωπότητα αλλά και για την υποστήριξή του στην Ελλάδα, ως ένθερμος Φιλέλληνας.

Το συνέδριο θα γίνει στην ιστορική Σχολή, με αφορμή τα 50 χρόνια Συνεδρίων Μοριακής Βιολογίας, καθώς εκεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το 1966, οι Watson και Crick παρουσίασαν την ανακάλυψή των για τη διπλή έλικα του DNA. Στο συνέδριο και στην εκδήλωση της αναγόρευσης του James Watson, θα συμμετέχει με ομιλία της και η Ελληνίστρια Καθηγήτρια Ποίησης στο King's College του Λονδίνου, Ruth Padel, τρισέγγονη του Δαρβίνου, με τίτλο: “Charles Darwin: His thought, life and family”.

Μετά από επικοινωνία με την Αναργύρειο Σχολή, υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας από τη Σχολή 50-60 συνέδρων για να παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου. Θα δοθεί προτεραιότητα σε όσους μεταπτυχιακούς φοιτητές, ερευνητές και μέλη ΔΕΠ συμμετάσχουν με δεκάλεπτες ή δεκαπεντάλεπτες ομιλίες ή με ανηρτημένες ανακοινώσεις (poster). Η φιλοξενία θα περιλαμβάνει διαμονή και διατροφή για τις ημέρες Κυριακή με Τετάρτη (28 με 31 Αυγούστου, 2016) με ένα πολύ μικρό αντίτιμο (20-30 € την ημέρα). Σε περίπτωση εξασφάλισης περισσότερων χορηγιών το κόστος διαμονής και διατροφής θα μειωθεί ή θα είναι δωρεάν. Η παρακολούθηση και η συμμετοχή στο  Συνέδριο θα είναι δωρεάν και με το πέρας του Συνεδρίου θα χορηγηθεί πιστοποιητικό συμμετοχής.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Συνέδριο με ομιλία ή με αναρτημένη ανακοίνωση (poster) παρακαλούνται να στείλουν στο email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., έως 23 Μαΐου, 2016, τον τίτλο της εργασίας τους (ελληνικά και αγγλικά) και μία σύντομη περίληψη της εργασίας (Abstract). Οι περιλήψεις θα περιληφθούν στα Πρακτικά του Συνεδρίου και θα δημοσιευθούν στη συνέχεια σε έγκριτο Επιστημονικό Περιοδικό Βιοεπιστημών σε έκδοση αφιερωμένη στο Συνέδριο. Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το Συνέδριο (Summer School), πέραν αυτών που θα συμμετάσχουν με εργασίες, να δηλώσουν συμμετοχή-εγγραφή  στο email Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., μέχρι 23 Μαΐου. Θα βοηθήσει στην προετοιμασία της φιλοξενίας στην Αναργύρειο Σχολή Σπετσών, όσο το δυνατόν περισσοτέρων φοιτητών, μεταπτυχιακών και αποφοίτων, αλλά και συναδέλφων μελών ΔΕΠ, που επιθυμούν να παρευρεθούν.

Το Συνέδριο και η Εκδήλωση προς τιμήν του James Watson θα είναι υπό την τιμητική αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Δελτίο Τύπου Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών:https://goo.gl/R2ciuI

Γιάννης Ματσούκας

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής

Latest announces - Πρόσφατες ανακοινώσεις

Must read - Πρέπει να διαβάσω

Επικοινωνία

Τμήμα Χημείας
Πανεπιστήμιο Πατρών
Πανεπιστημιούπολη
Ρίο Αχαΐας
26504 Ελλάδα
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλέφωνο: (+302610) 996202 & 996205 (προπτυχιακά), 996203 & 996204 (μεταπτυχιακά)

Λίστες ανακοινώσεων

Οι παρακάτω λίστες ανακοινώσεων είναι διαθέσιμες για το Τμήμα Χημείας.

Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ)

Για εγγραφή στη λίστα στείλτε email στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για διαγραφή από τη λίστα στείλτε email στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (ΛΙΣΤΑ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ ΤΜΗΜΑΤΟΣ)...